Roens Daverende Dertig 25/10/2021

   ROENS DAVERENDE DERTIGWeek 4 van 25 oktober 2021
dwvwaw  
114BILLY IDOLBITTER TASTE
234VolbeatShotgun blues
344YungbludFleabag
424Guns N’ RosesHard Skool
554EclipseTwilight
6103Ray WilsonAlmost famous
794Jerry CantrellBrighten
8124TremontiNow and forever
9114MastodonTeardrinker
10152ManeskinMammamia
11144GhostHunter’s moon
12174InsomniumThe wanderer
1364SeetherWasteland
1484John Mellencamp & Bruce SpringsteenWasted days
1574Jeff Scott Soto ft. Dino JelusickDon’t let it end
16212Brandi CarlileRight on time
17203Blake SheltonCome back as a country boy
18224Eddie VedderLong way
19292Bullet For My ValentineRainbow veins
20164Kissin’ DynamiteWhat goes up
21302PlaceboBeautiful James
22N1PortraitCurtains
23N1WhitechapelOrphan
24194The Pretty Reckless ft. Matt Cameron & Kim ThayilOnly love can save me now
25134Jerry CantrellAtone
26184Chris StapletonNothing else matters
27N1Miranda LambertIf I was a cowboy
28N1Dave Gahan & SoulsaversMetal heart
29N1Bryan AdamsSo happy it hurts
30N1Crazy LixxRise above
   BOEM!-track: Slash ft. Myles Kennedy & The ConspiratorsThe river is rising
   Ontploft: 
 233Myles KennedyA thousand words
 242AC/DCThrough the mists of time
 253Tom Morello ft. Bring Me The HorizonLet’s get the party started
 261Franker Carter & The Rattlesnakes ft. CassyetteOff with his head
 273As I Lay DyingRoots below
 282TriviumThe Phalanx

Vooraleer we beginnen aan het overzicht van Roens Daverende Dertig van deze week geef ik eerst nog even deze dienstmededeling mee: Naast mijn persoonlijke top 30, die vooral bestaat uit metal, classic rock en, traditionele americana en alt.country zijn er op facebook met Thistle List en JDBtop30 nog 2 andere hitlijsten die me inspireerden om na 24 jaar terug met een persoonlijke hitlijst te beginnen. Ga ze vooral checken en volgen, want zij tappen uit andere muzikale vaatjes dan ik. Onze 3 lijsten samen geven mijn inziens een goed overzicht van wat er tegenwoordig nieuw en het beluisteren waard is… 
ZES nieuwe binnenkomers maar liefst deze week in Roens Daverende Dertig! ‘Rise above’ is de derde, alweer uitstekende single uit de nieuwe, nog te verschijnen plaat (release: 5 november) van nu-glammetal-groep Crazy Lixx en opent de debatten op 30. Op de nieuwe plaat van die andere nu-glammetal-band Kissin’ Dynamite is het trouwens nog wat langer wachten: die verschijnt pas eind januari 2022! Ondertussen zakt hun ‘What goes up’ 4 plaatsen naar nummer 20 deze week. Ook nieuw op nr.29: de aanstekelijke luchtige vrolijkheid van Bryan Adams en zijn nieuwe single ‘So happy it hurts’. De BOEM!-track van vorige week van Dave Gahan & Soulsavers begint zijn avontuur in de Daverende Dertig afwachtend, rustig en bescheiden: ‘Metal heart’ is nieuw op 28. Country-queen Miranda Lambert verwelkomen we één plaatsje hoger op 27 met ‘If I was a cowboy’. Het Amerikaanse Whitechapel lijkt zijn deathcore-verleden volledig achter zich te hebben gelaten en klinkt toegankelijker dan ooit op het melodieuze ‘Orphan’. Benieuwd alvast of deze nieuwe single representatief is voor het nieuwe album ‘Kin’ dat volgende week verschijnt! En de klapperrrrrr van de week, de hoogste nieuwe binnenkomer is het gewéldige ‘Curtains’ van de Zweedse heavy metal-band Portrait! Hun loeiharde nieuwe album ‘At one with none’ kreeg terecht Eremetaal in de Aardschok van deze maand en is wat mij betreft het beste heavy metal-album van het jaar, en dus een pak beter dan de nieuwe plaat ‘Senjutsu’ van hun grote voorbeelden Iron Maiden! Zes nieuwkomers betekent ook dat we deze week afscheid moeten nemen van Myles Kennedy, AC/DC, Tom Morello ft. Bring Me The Horizon, Frank Carter & The Rattlesnakes ft. Cassyette, As I Lay Dying en Trivium. Met ‘The phalanx’ van Trivium verdwijnt meteen onze allereerste BOEM!-track; hij hield het slechts 2 weken vol in de lijst. Ook opmerkelijk: Frank Carter verdwijnt al na één week Daverende Dertig wegens snel beu gehoord.De sterkste stijger deze week is Bullet For My Valentine. Hun ‘Rainbow veins’ stijgt 10 plaatsen naar nr.19. Verderop in de lijst dringen Maneskin, Mastodon en Tremonti de top 10 binnen, maar de opmerkelijkste winnaar van de week is Eddie Vedder wiens ‘Long way’ terug 4 plaatsen stijgt, nadat ie vorige week 9 plaatsen verloor! In de top 3 wordt Guns N’ Roses van het podium geknikkerd door Yungblud. Billy Idol houdt voorlopig nog stand op de nummer één, maar good old Billy voelt nu echt wel het ijskoude pistool van Volbeat met hun ‘Shotgun blues’ in zijn nek! Of zorgt Ray Wilson, die 4 plaatsen stijgt naar nr.4, nog voor een verrassing… Benieuwd akvast of Billy ook volgende week nog standhoudt! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.