Roens Daverende Dertig 15/11/2021

   ROENS DAVERENDE DERTIGWeek 7, 15 / 11 / 2021
dwvwaw  
113SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORSTHE RIVER IS RISING
257InsomniumThe wanderer
347MastodonTeardrinker
474PortraitCurtains
526Ray WilsonAlmost famous
667TremontiNow and forever
737Billy IdolBitter Taste
8154Crazy LixxRise above
9163EclipseRoses on your grave
10114WhitechapelOrphan
11147Eddie VedderLong way
12135Bullet For My ValentineRainbow veins
1397YungbludFleabag
1487VolbeatShotgun blues
15107EclipseTwilight
16194Bryan AdamsSo happy it hurts
17292VolbeatBecoming
18262TensorDesperate minds desperate measures
19127Jerry CantrellBrighten
20252Midnight OilRising seas
21243MadrugadaThe world could be falling down
22N1LA GunsIf it’s over now
23187Guns N’ RosesHard Skool
24N1Smith / KotzenBetter days
25302Bad WolvesIf tomorrow never comes
26N1The ScorpionsPeacemaker
27204Miranda LambertIf I was a cowboy
28N1Black Label SocietyEnd of days
29234Dave Gahan & SoulsaversMetal heart
30175ManeskinMammamia
   BOEM!-track: Blind ChannelWe are no saints
   Ontploft: 
 215Blake SheltonCome back as a country boy
 224Brandi CarlileRight on time
 276GhostHunter’s moon
 286Kissin’ DynamiteWhat goes up

Zevende editie alweer van Roens Daverende Dertig, en ik hoop maar dat het al de laatste niet is, want ik zit met een hoestje… ‘The river is rising’! brulden Myles Kennedy, Slash & Kornuiten nog net voor de klimaattop in Glasgow, maar het mocht niet baten. Ook deze top was alweer een maat voor niets met een lege doos tot gevolg. Myles, Slash & Co blijven dan maar op nr.1 verder razen deze week! Nieuw goed volk op de rest van het podium: zelfs na 7 weken blijven Insomnium en Mastodon doorstijgen ten nadele van Ray Wilson en Billy Idol die hun podiumplaatsen moeten afstaan. Portrait strandt voorlopig net naast het podium op 4. Verder in de top 10 verwelkomen we de nieuwe glam metal-helden Crazy Lixx en Eclipse en ook Whitechapel glipt nog net in hun zog de top 10 binnen. Andere opmerkelijke stijgers verderop in de top 30 zijn (alweer) Eddie Vedder (11, 3 plaatsen winst), Bryan Adams (16, ook 3 plaatsen winst), terwijl Volbeat (17) en Tensor (18) deze week de sterkste stijgers zijn met resp. 12 en 8 plaatsen winst. Yungblud en de vorige singles van Volbeat en Eclipse werden dan weer uit de top 10 geknikkerd, maar de verliezers van de week zijn Jerry Cantrell, Guns N’ Roses, Miranda Lambert, Dave Gahan & Soulsavers en Maneskin. Blake Shelton, Brandi Carlile, Ghost en Kissin’ Dynamite maakten plaats voor het vers bloed van Zakk Wylde en zijn Black Label Society op 28, The Scorpions met hun gewéldige nieuwe single ‘Peacemaker’ (26) en onze BOEM!-track van vorige week van Adrian Smith & Richie Kotzen op 24. De hoogste nieuwkomer staat op 22 en komt uit het uitstekende nieuwe album ‘Checkered past’ van de oude glam metal-helden LA Guns. ‘If it’s over now’ is een heerlijke old skool aansteker-rockballad inclusief schitterende gitaarsolo van Tracii Guns. Het lijkt 1990 all over again, toen LA Guns in de top 30 stonden met de classic ‘The ballad of Jayne’. De nieuwe BOEM!-track van deze week tenslotte, is de nieuwe single ‘We are no saints’ van Eurovisiesongfestivalfinalisten Blind Channel, die dankzij hun opgemerkte songfestivalprestatie een platencontract van het grote metal label Century Media onder de neus geschoven kregen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.