Roens Daverende Dertig 22/11/2021 Week 8

   ROENS DAVERENDE DERTIGWeek 8, 22/11/2021
dwvwaw  
114SLASH ft. MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORSTHE RIVER IS RISING
228InsomniumThe wanderer
338MastodonTeardrinker
445PortraitCurtains
585Crazy LixxRise above
694EclipseRoses on your grave
7222LA GunsIf it’s over now
868TremontiNow and forever
957Ray WilsonAlmost famous
10118Eddie VedderLong way
11173VolbeatBecoming
12183TensorDesperate minds desperate measures
1378Billy IdolBitter Taste
14242Smith / KotzenBetter days
15105WhitechapelOrphan
16126Bullet For My ValentineRainbow veins
17203Midnight OilRising seas
18262The ScorpionsPeacemaker
19165Bryan AdamsSo happy it hurts
20138YungbludFleabag
21214MadrugadaThe world could be falling down
22295Dave Gahan & SoulsaversMetal heart
23158EclipseTwilight
24N1Blind ChannelWe are no saints
25253Bad WolvesIf tomorrow never comes
26148VolbeatShotgun blues
27198Jerry CantrellBrighten
28N1Foo FightersLove dies young
29N1Avril LavigneBite me
30238Guns N’ RosesHard skool
   BOEM!-track: Swallow The SunThe void
   Ontploft: 
 274Miranda LambertIf I was a cowboy
 281Black Label SocietyEnd of days
 305ManeskinMammamia

De top 4 van vorige week van Roens Daverende Dertig is in beton gegoten: Slash, Myles Kennedy & vrienden blijven als een kolkende rivier razen en regeren op nr.1, terwijl Insomnium, Mastodon en Portrait geen vin verroeren ondanks de toenemende druk van glam metallers Crazy Lixx, Eclipse en LA Guns. De veteranen van LA Guns stijgen maar liefst 15 plaatsen met hun schitterende ouderwetse power-ballad ‘If it’s over now’ in hun tweede week Daverende Dertig en ploffen neer op 7! Tremonti en Ray Wilson moeten wat plaatsjes toegeven, terwijl Billy Idol en Whitechapel genadeloos bezwijken en uit de top 10 vallen naar resp. plaatsen 13 en 15. En ziedaar, na een lange weg van 8 weken is het Eddie Vedder alsnog gelukt om op kousenvoeten de top 10 binnen te sluipen met ‘Long way’! Waar zal zijn verre reis hem nog brengen de komende weken? Net buiten de top 10 staan Volbeat, Tensor, Adrian Smith & Richie Kotzen en The Scorpions al ongeduldig hun beurt af te wachten; zij zijn samen met LA Guns de grootste stijgers deze week. Maar de opvallendste stijger deze week is ongetwijfeld ‘Metal heart’ van Dave Gahan & Soulsavers, dat vorige week bijna uit de lijst viel, maar deze week terug 7 plaatsen stijgt naar nr.22! Waar er winnaars zijn, zijn er verliezers; de grootste dalers deze week zijn – naast de eerder genoemde Billy Idol – Whitechapel , Yungblud en Jerry Cantrell. De allereerste nummer één van Roens Daverende Dertig was ‘Hard skool’ van Guns N’ Roses en die mag nog een ererondje doen en deze week de lijst afsluiten op nr.30.  Ook de oude singles van Eclipse en Volbeat zakken verder richting uitgang, terwijl hun nieuwe singles bezig zijn aan hun veroveringstocht van de lijst. Vers bloed is er van Foo Fighters en Avril Lavigne, die me beveelt om haar te bijten en dat is natuurlijk een aanbod dat ik niet kan weigeren. De hoogste nieuwe binnenkomer is onze BOEM!-track van vorige week; Blind Channel davert met ‘We are no saints’ de lijst binnen op 24. Drie nieuwkomers, bijgevolg zijn er 3 platen verdwenen: Miranda Lambert, Black Label Society en Maneskin vallen deze week uit de boot. Onze nieuwe BOEM!-track van de week tenslotte is ‘The void’, de nieuwe single uit het schitterende nieuwe album ‘Moonflowers’ van de Finse doom metalband Swallow The Sun en kan je hieronder beluisteren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.