Roosbeef wentelt zich in tristesse

’t Is er het weer niet voor, maar Roos Rebergen van Roosbeef koos vandaag toch voor trieste liedjes als centrale thema in ‘De zomer van 2015’ op Radio 1. Het kon dan ook bijna niet anders dat deze aflevering soms dicht aanleunde tegen ‘Duyster’. Ondermeer Antony & The Johnsons, Bonnie Prince Billy en Jessica Pratt kwamen voorbij en uit de vele suggesties van de luisteraars mocht blijken dat Duyster onmiskenbaar zijn sporen nagelaten heeft bij de Vlaamse muziekliefhebber. Zelf kon ik wel duizenden suggesties bedenken, maar vandaag ga ik toch voor deze Top 5 Trieste Songs:

1. Nick Cave & The Bad Seeds :: Loom of the land

2. Low :: (That’s how you sing) Amazing grace

3. Sophia :: So slow

4. John Frusciante :: Going inside

5. David Gray :: Nightblindness