Annelies Van Herck kiest vrouwennamen

Nee maar, Annelies van Herck is morgen de centrale gast van Evert Venema in ‘De zomer van 2015’! Ik vind Annelies van Herck eerlijk gezegd maar een stijve hark, al is dat natuurlijk slechts gebaseerd op de vluchtige indruk die ik krijg als ze het laatavond journaal aframmelt. Zij kiest als thema songs met vrouwennamen. Een heerlijk eerlijk thema als j’het mij vraagt. Artiesten leggen immers hun ziel bloot als ze het in hun songs over vrouwen hebben. Neem nu mijn persoonlijke nr. 1, waarin Hugo Raspoet het heeft over zijn onmogelijke liefde voor ‘Helena’. Waarom kon Hugo haar niet geven wat zij vroeg? Wat maakte met andere woorden hun liefde onmogelijk? Dat is het mysterie van de song, het antwoord mag de luisteraar aan de hand van zijn eigen ervaringen zelf invullen. Iedereen heeft immers wel zijn ‘Helena’. De rest van mijn top 5 vrouwennamen luidt als volgt:

1. Hugo Raspoet :: Helena

2. Townes Van Zandt :: Kathleen

3. Dave Rawlings Machine :: Ruby

4. Jason Isbell :: Yvette

5. Tom Waits :: Martha