Tis weer voorbij die mooie winter…

Spijtig genoeg ziet het ernaar uit dat het na vandaag écht gedaan is met de lange winter van 2006 Het angstzweet breekt me al uit als ik de temperaturen voor de komende dagen op vrt-teletekst bekijk: tot 15° aub!!! De horror!!! Van de gedachte alléén al begin ik spontaan te zweten! Tja, ik ben een wintermens en ik heb dan ook optimaal genoten van de afgelopen winter. Door een dagelijkse wandeling te maken bijvoorbeeld hier in de omgeving van de Bosberg. Zelden ben ik andere wandelaars tegengekomen tijdens mijn wandeltochten. Het is hier in deze streek doorgaans nogal rustig, maar in de winter lijkt het wel of je hier in een totaal isolement leeft. Ik hou wel van die rust en eenzaamheid die de winterkou met zich meebrengt. Maar nu is het dus gedaan met die echte kou en je begon het hier de laatste dagen al te merken: de zalige winterrust maakt stilaan weer plaats voor irritant lentelawaai. Samen met de eerste lentezon menen immers ook de vele wielerterroristen te moeten ontwaken  Met als gevolg dat mijn hond nu aan de leiband moet tijdens een wandeling, want voor je het weet duikt er plots zo’n foeterende Neanderthaler met z’n veel te dure carbon ros voor je voeten op. O wee als ze dan zien dat je je hond niet aan de leiband hebt! En allemaal denken ze dat ze Tom Boonen zijn natuurlijk. Terwijl de meesten van hen nog geen honderd meter in een rechte lijn kunnen rijden. Maar ondertussen irriteren ze mij wel mateloos

 

Maar ter zake nu! Niet alleen van mijn dagelijkse winterwandeltochten heb ik genoten; de winter van 2006 bracht ons immers ook héél wat fijne nieuwe cd’tjes! Vanaf volgende keer meer daarover…

2 gedachten over “Tis weer voorbij die mooie winter…

Reacties zijn gesloten.