Jimi come lately

Shame on me! Het moet namelijk jààren geleden zijn dat ik nog eens iets van Jimi Hendrix opgelegd heb. Zoals zo velen van mijn leeftijd ontdekte ik Jimi Hendrix, net als die andere Peetvader van de Grunge Neil Young, destijds in 1992 in volle Grungeperiode. De Jimi Hendrix-microbe heeft, tot spijt van de madam, jààrenlang in mijn lijf gewoed, maar een jaar of 7 geleden was ik er ineens vanaf. Niet dat ik zijn muziek plots niet meer goed vond, maar het kwam er gewoon niet meer van zijn cd’s nog te beluisteren. 

 

Maar vandaag maak ik dat goed. Vandaag mag den Jimi Hierboven dan ook al 36 kaarsjes uitblazen. Uit goede bron heb ik overigens vernomen dat voor het verjaardagsconcert van vanavond onder andere Kurt Cobain, Frank Zappa en Jim Morrison samen met Hendrix God’s Podium zullen delen.

 

Hoog tijd dus om de luchtgitaar vanonder het stof te halen om straks nog eens compleet loos te gaan wanneer de Machtige 15 minuten durende versie van ‘Voodoo Chile’ passeert tijdens het beluisteren, pardon, ondergaan van ‘Electric ladyland’!

 

En het feesten kan dezer dagen niet op Hierboven: morgen zal het ook al 33 jaar geleden zijn dat Gram Parsons zich liet meedrijven met de hickory wind naar de Eeuwige Groene Prairies. ‘Grievous angel’, ‘GP’ en ‘Sweetheart of the rodeo’ liggen alvast klaar bij de cd-speler.

 

Van Jimi Hendrix heb ik overigens enkel het meest essentiële en een paar overbodige extra’s (nrs 7 en 8 in het lijstje; 5 en 6 overlappen elkaar grotendeels) in de kast staan:

 

1. Are you experienced?

2. Electric ladyland

3. Axis: Bold as love

4. Band of Gypsys

5. The ultimate experience

6. The best of

7. Blues

8. First rays of the new rising sun