Leve de herfst !

Deze namiddag las ik hier op de thermometer op mijn terras een temperatuur af van net geen 14° (zie foto). Tijd voor een stevige herfstwandeling dus naar den Bosberg, want ik kom pas tot leven bij dit zalige herfstweer: nu is er tenminste heerlijk frisse lucht buiten. Ideaal voor een astmapatiënt als mezelf dus. Bovenop de Bosberg (de Noremansberg eigelijk) altijd hetzelfde liedje bij dit weer: alleen een onnozelaar (ik) met zijn hond en verder niks, geen levende ziel, geen lawaai; alleen de stilte, de vroege herfst van 2007 en ik. Niks zo zalig om daarna een heerlijk bad te pakken en nu te zitten nagenieten. Want straks, in september, oktober, november en december zal het weer hoogzomer zijn. Barbecue op Kerstavond, en van die dingen. Hadden we maar alle dagen het heerlijke regenweer van vandaag. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat herfstfoto’s @ Roen’s Ranch te maken. Jammer van de spuuglelijke nieuwbouwen die ten koste van heel wat bomen de omgeving hier zijn komen ontsieren de laatste jaren. Om nog maar te zwijgen over de nieuwbouw-inwoners, stadsmussen uitgeweken ‘naar den buiten voor de prachtige natuur’, maar dan niet alle elementen van die natuur kunnen verdragen (hondengeblaf, hanengekraai, ganzenlawaai, loeiende koeien, spelende kinderen op straat, paardenstront op de weggetjes, de bomen die hun uitzicht verpesten, het lawaai van de vele tractors op de velden, enzovoort). Ach ja, dit is tenslotte het bekrompen, onverdraagzaam Vlaanderen waar een clown die de Marseillaise aanheft op de Belgische nationale feestdag, straks het land regeert. Stond mijn ranch maar in de streek van Bouillon (Vresse-sur-Semois), waar het leven veel rustiger is en de mensen veel vriendelijker zijn. 
1. 14° !

14 graden !