Duetten met Wannes Cappelle

Evert Venema beleefde vandaag bepaald niet zijn prettigste dag tijdens ‘De zomer van 2015’. Zijn collega’s van ‘De ochtend’ pleegden een coup op het programma en pikten een heel uur in om de zoveelste aflevering van de Griekse Tragedie door de Radio 1-luisteraars hun strot te rammen. De hele tijd hadden de Radio 1-journalisten het over ‘een akkoord’, maar eigenlijk bedoelden ze dat de Europese Georganiseerde Maffia hun willetje als een koppig klein kind had opgedrongen aan die arme Griekse premier Tsipras. Europa had een coup gepleegd op Griekenland en dus besloten de makers van ‘De Ochtend’ dan maar hetzelfde te doen op het eerste uur van het fijne muziekprogramma van Evert Venema. Daar stond zijn gaste Katia Vlerick met al haar (songs over) lichaamsdelen. De gemoedelijke sfeer van het programma was duidelijk gebroken: liedjes werden niet gevonden, onnodige nieuwsflitsen volgden elkaar om de haverklap op en dan was er natuurlijk ook nog die ellendige, nutteloze verkeersinformatie. Evert Venema kreeg het duidelijk hoorbaar op zijn zenuwen van al die chaos. Enfin, hopelijk wordt het morgen weer een normale aflevering van ‘De zomer van 2015’, want dan is Wannes Cappelle de centrale gast en hij gaat op zoek naar mooie duetten. Hierbij alvast 5 van mijn favoriete duetten:

 

1. Mark Lanegan & Isobel Campbell :: Come on over (turn me on)

 

2. Tindersticks (feat. Carla Torgerson) :: Traveling light

 

3. Robert Plant & Alison Krauss :: Through the morning, through the night

 

4. Nick Cave & PJ Harvey :: Henry Lee

 

5. Kenny Rogers & Dolly Parton :: Islands in the stream