Nieuw Radio 1-seizoen vanaf morgen

Morgen ontwaakt iedereen eindelijk uit zijn zomerslaap. Ook mijn geliefkoosde Radio 1 begint aan een nieuw seizoen, waardoor we eindelijk verlost zijn van die tot de naad versleten classics in zomerprogramma’s als ‘Cabrio’ en ‘Classics’ (over die programmanaam was duidelijk lang nagedacht). En ook ‘Naast de kwestie’ was maar al té luchtig en dikwijls té banaal. Ik kijk dus volop uit naar het nieuwe seizoen van ‘Het beste moet nog komen’; hét ideale ontbijtprogramma van 9u tot 10u met de verrukkelijke Friedl’ Lesage.  En daarna is de afwas zó gedaan dankzij ‘Wilde geruchten’ van 10u tot 12u met Annemie Peeters en Koen Fillet. Niet dat ik zó een ongelooflijke radioliefhebber ben overigens; verre van zelfs. Maar ’s ochtends kom ik toch het liefst op gang met rustige, aangename radiostemmen. Na 12u gaat de radio immers onverbiddelijk uit en de cd-speler aan. Voor de rest probeer ik wekelijks ook 2 keer het fantastische ‘Pili-pili’, dagelijks van 19u tot 21u, mee te pikken waarin Mark Lefever de nieuwste platen in de rootsmuziek voorstelt.

 

Ow ja, en dan is er volgend weekend ook nog de terugkeer van ‘Carte blanche’, “De Afrekening van Radio 1” zeg maar en ook een constante in mijn wekelijkse radiobeleving. Ik hoop van u hetzelfde, maar de luistercijfers bewijzen jammer genoeg het tegendeel. After all, Q is definitely not so good for you.