CD – Belgisch Verdriet in 2006 (1) : GORKI – Homo Erectus

2006 begon meteen met een Belgische cd: Gorki bracht de nieuwe cd ‘Homo erectus’ “officieel” uit op 1 januari (hij lag wel al in de betere winkels op 30/12/2005, maar soit). Luc De Vos had sommigen onder ons in ieder geval bij het begin van het nieuwe jaar meteen goed bij hun kloten: snelle kopers kregen als nieuwjaarsgeschenk een gekopieerd exemplaar bij ‘Homo erectus’ en sommige goeie zielen gaven nietsvermoedend die kopie weg aan familie of vrienden. Bleek dat de kopie nog 2 extra tracks bevatte! Maar ook de andere kopers van ‘Homo erectus’ had Voske goed liggen: zij kochten immers nog maar eens dezelfde Gorki-cd. Het maakte dus eigelijk niet uit of u die gekopieerde versie had weggegeven of niet. De eerste luisterbeurten maakte ik mezelf nog wijs dat het een goéie Gorki was; dat er eindelijk weer Vooruitgang zat in Gorki. Maar helaas; uiteindelijk moet ik de Goddeau-recensie gelijk geven: de laatste 4 studioplaten van Gorki zijn inderdaad allemaal inwisselbaar. Iedere plaat bevat nog wel enkele valabele songs, maar het Heilige Vuur van de eerste Gorki-platen is gedoofd en De Vos schrijft de laatste jaren gewoon op automatische piloot. Toch blijft ‘Winternacht’ op de nieuwe cd een mooi slaapliedje, maar de rest ben ik intussen al láng weer vergeten. Met ‘Gorky’, ‘Hij leeft’ en ‘Ik ben aanwezig’ hebt u dus nog steeds genoeg Gorki in huis. (5/10)