CD – Belgisch Verdriet in 2006 (2): MILOW – The bigger picture

Mijn tweede Belgische aankoop dit jaar was ‘The bigger picture’ van de Leuvense singer/songwriter Milow. Eerst kon ik mijn enthousiasme over dit charmante plaatje nauwelijks temperen en ik wauwelde toen deze onzin op het goddeauforum: je hoort 10 straffe pure popparels zoals een Tom Helsen of een Nona Mez ze ook graag maken… ik zou daar ook Tom Vanstiphout graag willen aan toevoegen… Alleen: Milow heeft begot een véél straffere plaat gemaakt dan Nona Mez!” Mja, als ik dit zo teruglees, dan moet ik toen toch per vergissing een andere plaat beluisterd hebben. Of anders lag het gewoon aan mijn pillen. In ieder geval heb ik de kwaliteit van dit plaatje inmiddels naar z’n echte waarde weten te schatten: Met het ondermaatse ‘The bigger picture’ maakte Milow een Belgische variant op de melige bakvissenpop van misselijkmakende gefrituurde slijmbal Jack Johnson. (4/10)