FC Songwriters B/NL

Gisteren gehoord tijdens een gewéldige aflevering van Pili-Pili op Radio 1:

Op vrijdag 29 september kan u vanaf 20u30 voor slechts 12 euro de best bewaarde Belgische en Hollandse geheimen uit het Gild der Singer/Songwriters aan het werk zien in het GC De Muze van Meise.   Met  FC Songwriters B/NL biedt De Muze dé ideale gelegenheid om het werk van Bruno Deneckere, HT Roberts, Derek, Dobrojean, J.W. Roy, Angel Eys, Roel Spanjers, Ad Van Meurs en Wona Tune in één klap te ontdekken!

 

Ik geef u alvast 4 goeie redenen om op 29 september wél naar De Muze in Meise af te zakken.

 

Over HT Roberts zijn laatste cd ‘Acres of time’ kon u hier 2 weken geleden alles al lezen.

 

En over ‘Crescent of the moon’, de laatste cd van Bruno Deneckere schreef ik destijds het volgende op mijn ouwe blog:

 

Met het sfeervolle Americana-album ‘Crescent of the moon’ mag Bruno Deneckere zonder blozen naast de Amerikaanse concurrentie staan. Songs als de prachtsingle ‘Laura’, ‘Will you miss me’ en ‘It took so long for me to find you’ getuigen dan ook van internationale klasse en behoren met gemak tot het beste wat het Americana-genre te bieden had in 2004. Ik ben RifRaf-recensent Bram Vermeersch dan ook bijzonder dankbaar dat ik dankzij zijn lyrische recensie van ‘Crescent of the moon’ op Goddeau de muziek van Bruno Deneckere heb leren kennen.

 

Twee jaar later is ‘Crescent of the moon’ van Bruno Deneckere uitgegroeid tot één van mijn Koesterplaatjes en dus nog steeds een regelmatig terugkerende klant in mijn cd-speler. Wat mij betreft is ‘Crescent of the moon’ dan ook één van de vijf beste Belgische cd’s van de 21ste eeuw.

 

Derek kent u wellicht nog van bij Derek & The Dirt die zich in 1989 onsterfelijk maakten met de Belgische Klassieker ‘Oh by the way’. Na zijn scheiding van The Dirt maakte Derek onder andere de uitstekende solocd’s ‘The palace of love’ en ‘Night + nurse’. Derek bracht nog wel méér cd’s uit, maar ik vermeld deze 2 omdat ik die zelf in de kast heb staan en hierbij van harte kan aanbevelen. Het nieuwe ‘The red river’ zou ik me ook eens dringend moeten aanschaffen, maar die bracht Derek in eigen beheer uit en valt dus niet te verkrijgen via de gewone platenwinkels. Hopelijk brengt Derek genoeg exemplaren van ‘The red river’ mee naar Meise!

 

Van J.W. Roy tenslotte kocht ik 2 jaar geleden het prachtige, verstilde ‘Kitchen table blues’ dat toen door deze site zelfs uitgeroepen werd tot Plaat van het jaar. Een on-Hollands goeie plaat waarmee ook Jan Willem Roy gerust een plaatsje mag opeisen in de internationale Americana-scene. Hoog tijd dus om ook Roy eens live aan het werk te zien.

3 gedachten over “FC Songwriters B/NL

  1. hey bedankt voor de leuke reclame! in ruil kunt u 2 tickets krijgen aan de kassa als guest maar gelieve je komst via mijn mailadres voor donderdag te bevestigen
    groeten
    Karin

    Like

Reacties zijn gesloten.