Ouwe (vet)Zak! Ouwe lul! Ouw Zaag!

Vorige zaterdag gewonnen tijdens ‘Shuffle’ op Radio 1 en vandaag reeds ontvangen van mijn goudeerlijke facteur: ‘Modern times’ van Bob Dylan op 2 deluxe LP’s van elk 180 gram vinyl alstublieft! Wat je daarvoor moest doen? Bij de eerste 5 bellers zijn en de poepsimpele vraag beantwoorden waarop het antwoord ‘Jack Frost’ was. De volgende 5 bellers hadden minder geluk: die kregen een kartonnen afbeelding van de hoes. In ieder geval: mercie Radio 1! Mercie ‘Shuffle’-presentator Wouter Mattelin! Overigens was het vorige zaterdag één van de beste afleveringen van ‘Shuffle’ dit jaar. Ik zou zo zeggen: “Beluister de jongste uitzending” nu het nog kan, want het was ferm de moeite! Zeker de special rond Chuck Berry die morgen, woensdag 18 oktober, 80 jaar wordt! Voorts was er ook een telefoongesprek met Bert Jansch over diens nieuwe plaat ‘The black swan’. Ik heb me meteen de plaat besteld en ik mag hopen van u hetzelfde. En ook hier kwam Tom Van Laere nog eens zijn verhaaltje vertellen over zijn nieuwe Admiral Freebee-album.

 

Over Admiral Freebee gesproken: chef muziek van den Humo Charlie Poel, (cp) pour les copains, bedenkt ‘Wild dreams of new beginnings’ vandaag met 3,5 sterren op 4 én een positieve recensie! Altijd tof om je eigen mening door een ervaren professional als Poel bevestigd te zien! Zelfs over het Emmylou Harris-duet ‘Coming of the knight’ komen we min of meer overeen! Poel bespreekt voorts ook de nieuwe plaat ‘Last man standing’ van de inmiddels 71-jarige Jerry Lee Lewis en door zijn enthousiaste recensie heb ik me die cd dan ook maar besteld. Indrukwekkende guestlist overigens op die duettenplaat: Neil Young, Bruce Springsteen, Mick Jagger, Keith Richards, Ringo Starr, Robbie Robertson en Eric Clapton zijn maar enkele van de grote namen die een nummer opnamen met Lewis.

 

Over Clapton gesproken: binnenkort ligt ‘The road to escondido’, Clapton’s nieuwe plaat met JJ Cale in de winkels! Ik twijfel nog om mijn exemplaar te bestellen want met Clapton weet je immers nooit. Wat hij ooit in Simon Climie gezien heeft; ik begrijp het niet. Mijn leeftijdsgenoten herinneren zich die Simon Climie wellicht nog van het jaren ’80 one hit wonder-duo Climie Fisher die in 1988 een monsterhit scoorden met ‘Rise to the occasion’. In ieder geval producete Climie zowat alle Clapton-platen sinds de jaren ’90 met de gekende wisselvallige resultaten tot gevolg. Vandaar dus dat ik als het om nieuw Clapton-werk gaat veiligheidshalve de recensies afwacht. Ik bestelde overigens wel de limited edition van de nieuwe Sophia-cd ‘Technology won’t save us’ en ook nog ‘Ys’, de nieuwe cd van Joanna Newsom.

 

Voor de rest ben ik in een nostalgische bui deze week: ik beluisterde de laatste 2 dagen louter ouwe all time favoriete cd’s als ‘Walk on’ van John Hiatt, ‘King’ van Belly, ‘Come on feel’ en ‘It’s a shame about Ray’ van The Lemonheads, ‘Become what you are’ van The Juliana Hatfield Three en cd’s die exact 10 jaar geleden verschenen en die ik toen had besproken voor Tune In, het boekske destijds van de inmiddels failliete Halse Doctor Vinyl: ‘Beautiful freak’ van Eels, ‘Car button cloth’ van The Lemonheads, ‘High/low’ van Nada Surf, ‘Pinkerton’ van Weezer, ‘In a bar under the sea’ van dEUS, ‘Sheryl Crow’ van Sheryl Crow, ‘K’ van Kula Shaker, ‘Recovering the satellites’ van Counting Crows en ‘New adventures in hi-fi’ van REM. Ongelooflijk hoe ik me in die laatste destijds zo vergist had. Later heb ik mijn mening over die indrukwekkende REM-plaat serieus herzien. Meer zelfs; het is intussen mijn absolute favoriete REM-plaat geworden! In ieder geval: ik kan het nauwelijks vatten dat dit al 10 jaar geleden is ondertussen; het lijkt begot allemaal nog maar van gisteren geleden! Allee, ik zal niet overdrijven: van eergisteren… Godmiljaar, wat ben ik nen ouwe zak geworden mè gedacht (32)… Die recensies vraagt U? Sorry, die zijn niet meer voor publicatie vatbaar  Ik hoop alleszins dat die beruchte Tune In’s, collector’s items inmiddels, nooit op eBay zullen aangeboden worden

Een gedachte over “Ouwe (vet)Zak! Ouwe lul! Ouw Zaag!

 1. JERRY LEE LEWIS’ ‘LAST MAN STANDING’ NU AL ENORM SUCCES (OOK IN NEDERLAND)!

  Laaiend enthousiaste recensies in de Rolling Stone (in de uitgave van 19 oktober zelfs een 7 pagina’s tellend hoofdartikel over Jerry Lee), Mojo, Oor, Elsevier, Revu (CD van de week!), Humo enz. enz. ‘Last Man Standing’ is een dikke hit in de V.S., Noorwegen en Zweden, was ‘Week CD’ bij ‘American Connection’ (KRO Radio 2), is Nr. 9 in de Droomlijst van vanLeest en kwam onlangs binnen in de Mega Top 100! Als klap op de vuurpijl was het album afgelopen week ook nog eens de HELE WEEK ‘RADIO 2 CD’!

  Bovenstaande is allemaal meer dan terecht en ik deel dan ook dit enthousiasme voor Jerry Lee’s eerste nieuwe album in elf jaar tijd waarop zijn veelzijdigheid (rock & roll, blues, boogie woogie, diverse soorten country enz.), vocale kwaliteiten en virtuoze pianospel, in combinatie met de gastbijdragen van 22 collega wereldsterren, 21 tracks lang (!) optimaal naar voren komen. Het was het wachten meer dan waard!

  Performing duets with Jerry Lee Lewis on Last Man Standing are:

  Jimmy Page “Rock and Roll”

  B.B. King “Before The Night Is Over”

  Bruce Springsteen “Pink Cadillac”

  Mick Jagger & Ronnie Wood “Evening Gown”

  Neil Young “You Don’t Have To Go”

  Robbie Robertson “Twilight”

  John Fogerty “Travelin’ Band”

  Keith Richards “That Kind of Fool”

  Ringo Starr “Sweet Little Sixteen”

  Merle Haggard “Just-a-Bummin’ Around”

  Kid Rock “Honky Tonk Woman”

  Rod Stewart “What’s Made Milwaukee Famous”

  George Jones “Don’t Be Ashamed of Your Age”

  Willie Nelson “A Couple More Years”

  Toby Keith “Old Glory”

  Eric Clapton “Trouble In Mind”

  Little Richard “I Saw Her Standing There”

  Delaney Bramlett “Lost Highway”

  Buddy Guy “Hadacol Boogie”

  Don Henley “That’s What Makes The Irish Heart Beat”

  Kris Kristofferson “The Pilgrim: Chapter 33”

  Ga voor de prachtig PROMO VIDEO naar http://www.lastmanstandingcd.com en klik daar linksonder!

  Nog een hele coole video (het duet met Bruce Springsteen!)

  Windows Media
  http://www.lastmanstandingcd.com/video/JLL_final_PinkCadillac.wmv

  Real Player
  http://www.lastmanstandingcd.com/video/JLL_final_PinkCadillac.ram

  Wil je meer over The Killer en het nieuwe album weten luister dan naar de ‘LAST MAN STANDING’ SPECIAL op http://www.altcountrycooking.nl

  Like

Reacties zijn gesloten.