5 Jaar Goddeau: De Nummer 1 !

Vijf Jaar Goddeau

 

Ik wou dat ik net zo goed de cijfers van Euromillions kon voorspellen als de top 4 van Goddeau’s Top 20. Uiteindelijk toch nog een verrassing op plaats 3 en gelukkig maar.

 

 

antony & the johnsons - i am a bird now4. Antony & The Johnsons: I am a bird now

Lelijke ouwe wijven zouden geen platen mogen maken. Dat bewijst Antoinnetteke op haar typische ouw bommaplaat ‘I am a bird now’. De plaat ook die La Esterella stomweg vergeten te maken is. Maar dat is dan weer, zoals u natuurlijk ook wel weet, een lelijke ouwe vent.

 

 

qotsa - songs for the deaf3. Queens Of The Stone Age: Songs for the deaf

Plaat in de branding. Aanrader voor de doven die stemden op dé ultieme Meesterwerken van de Wansmaak, te vinden in de rest van deze top 4. Kwestie van die 3 platte kakken eens uit hun oren te laten blazen.

 

 

sufjan stevens - illinoise2. Sufjan Stevens: Illinoise

Lieve, kleine, onschuldige meisjes zouden geen platen mogen maken.  Dat bewijst Suf Jeannineke op haar album ‘Illinoise’. Ga liever nog wat bloemetjes plukken in de wei, lief Jeannineke. Maar huppel in stilte rond alsjeblieft. Je weet immers maar nooit in deze verwarrende tijden waarin zelfs lelijke ouwe vetzakken als RoenHetZwoen nog steeds vrij rondlopen.

 

 

arcade fire - funeral1. Arcade Fire: Funeral

Een sombere begrafenisstemming is hiervoor inderdaad op zijn plaats. Mijn Oprechte, Innige deelneming, beste Goddeau, met deze levensloze plaat op nummer 1 van jullie Top 20.