Tim Hardin – Hang On To A Dream

Tim Hardin - Hang on to a dreamOok herontdekt in die eerste weken van 2007: Tim Hardin! De Dylan-elpees werden op tijd en stond afgewisseld met Hardin’s elpee ‘Nine’. Een plaat die geen enkele Hardin-klassieker bevat, máár ‘Shiloh town’ staat erop. ‘Shiloh town’ kende ik namelijk al jarenlang in de versie van Mark Lanegan op diens fantástische coveralbum ‘I’ll take care of you’ uit 1999. Met het Tim Hardin-origineel ben ik eindelijk begonnen met mijn zoektocht naar alle originele songs die Lanegan coverde op die plaat.

Ik kreeg van onze copains Chris & Sandra overigens onder andere de Tim Hardin-compilatie ‘Hang on to a dream, the Verve recordings’ als verjaardagscadeau. Daarop staan onder andere de integrale Hardin-albums ‘1’, ‘2’ en ‘4’ en dus álle Tim Hardin-klassiekers! Een Absolute Aanrader, deze dubbelaar, voor bijvoorbeeld Tindersticks en Stuart Staples adepten. Tindersticks en frontman Staples haalden ongetwijfeld een ferme schep mayonaise bij Hardin om hun mosterd te maken. Zeg dat de Roen het gezegd heeft, dedju! Hieronder een YouTube-filmpke van Tim Hardin die op het legendarische Woodstock-festival onder andere dit ‘If I were a carpenter’ bracht.

Een gedachte over “Tim Hardin – Hang On To A Dream

  1. Leuk te lezen dit artikeltje, ben nml. zelf een groot fan van Tim Hardin en neem momenteel een CD op ( onder mijn pseudo Johnny Verger) met o.a. Shilow Town en Hang on to a dream als Hardin nummers (staan er al op).
    Ik ben nog op zoek naar “live beelden van deze fantastische singer/songwriter, wie kan mij helpen?

    Like

Reacties zijn gesloten.