Oude Helden : Poison

PoisonEen mens mag z’n Oude Helden niet verloochenen. In de periode 1987-1991 was ik samen met enkele schoolkameraden compleet in de ban van de hair metal. Tot grote ergernis vooral van onze lerares Frans. Ze kon maar niet wennen aan onze cowboyboots, gescheurde jeans, lange geföhnde haren-met-blonde-mesjen, band t-shirts van Poison, Mötley Crüe, Whitesnake, Skid Row, Def Leppard, Nelson, Winger, Warrant, Great White, enz. Een jeugdzonde, ik weet het, maar we beleefden tenslotte onze apenjaren (13 tot 17 jaar). Desalniettemin laaide het innerlijke Heilige Vuur weer enorm op toen ik vandaag onderstaande videoclip (die ik in 16 jaar niet meer gezien had) en een recente live opname van datzelfde ‘Ride the wind’ zag van Poison, mijn absolute favoriete groep van toen. Daarna nog eens compleet loos gegaan op de Poison-cd’s ‘Open up and say..ah!!’ en ‘Flesh & blood’. Geniet u vooral even mee met Roens nostalgische trip van de dag:

  

En toen kwam de Grunge en verloochenden én minachtten we zelfs onze Oude Helden. We wisselden ze in voor Nieuwe Helden als Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Screaming Trees, Alice In Chains, enz. Vandaag stel ik echter vast dat de herontdekking van bovenstaande clip me een grotere kick bezorgde dan het (nochtans heuglijke) nieuws dat Pearl Jam deze zomer naar de wei van Boer Herman komt.