Elliott Murphy – Fonnefeesten Lokeren 4/8/07

Eén van mijn (vele) favoriete momenten tijdens Elliott Murphy concerten is het 11 minuten durende psychedelische geluidstapijt waarin ‘LA woman’, ‘I got my mojo working’, ‘Spoonfull’, ‘Maryann’s garage sale’ en ‘Gloria’ in mekaar verweven worden. Vorige zaterdag in Lokeren op het gezellige plein waar de Fonnefeesten plaatsvonden was dat niet anders. Sorry alvast voor de slechte beeldkwaliteit (opgenomen met simpel digitaal fototoestel), maar deze psychedelische beelden passen perfect bij de muziek vind ik  Over de rest van het concert: Elliott Murphy & band speelden even gedreven als altijd en nooit op automatische piloot (laat de video hiervan een voorbeeld zijn), doch verrassend fris, gefocust en op het scherp van de snee. Verrassend, omdat Lokeren slechts een tussenstation was tussen Spanje, waar ze de nacht ervoor in Madrid een Spaanse concertreeks hadden afgesloten, en Italië, waar ze zondagavond al aan een nieuwe Italiaanse reeks begonnen. De setlist bood niets verrassend, maar was op maat voor een gezellig festival als dit. Enkel het subtiele ‘The red lights’ vond ik hier een beetje misplaatst; hier had beter bijvoorbeeld iets als ‘Destiny’ gepast. Toch kende dit concert met ‘Texas’ (uit de LP ‘Milwaukee’ en op verzoek van F. en M.) nog een verrassend, uniek moment. Mogen ze wat mij betreft in de toekomst vaker opnemen in de basis setlist! 
 

http://video.google.com/googleplayer.swf?docId=9177551837193448705&hl=nl

 

 

Setlist:
1. Making friends with the dead
2. 40 days & 40 nights
3. Sonny
4. Green river
5. Pneumonia alley
6. Terraplane blues
7. Canaries in the mind
8. You never know what you’re in for
9. Last of the rock stars / Shout
10. On Elvis Presley’s birthday
11. The red lights
12. A touch of kindness
13. I want to talk to you
14. Diamonds by the yard
 
Bis 1:
15. LA woman / Baby please don’t go / Spoonful / Maryann’s garage sale / Gloria
16. Come on Louann
17. Texas
18. Let it rain
 
Bis 2:
19. Just a story from America / Twist & shout / La bamba / Twist & shout
 
Bis 3:
20. As good as (unplugged)

3 gedachten over “Elliott Murphy – Fonnefeesten Lokeren 4/8/07

 1. hey roen,
  we stonden blijbaar niet zover uit elkaar daar in lokeren 😉
  volgende keer roep je maar eens heel hard “ik ben roen”:-)
  ’t was leuk, ’t was bangelijk!! Helaas elliott niet meer gezien na de show. Jammer dat het altijd allemaal zo snel voorbij is he. Nog bedankt voor je reactie op mijnblog hé, en mss tot het volgende murphy concert! (mechelen, stadsschouwburg)

  Like

 2. Bezoek onze site eens, op Cultureel Podium Roepaen in een oud klooster zijn veel concerten die je goed zult vinden. Dit najaar oa. Justin Rutledge, NQ Arbuckle, Jeffrey Foucault, Gert Vlok Nel, Fred Eaglesmith, Jonathan Richman

  Like

Reacties zijn gesloten.