Het Jerry Maguire syndroom

Ik had tot enkele maanden geleden een duidelijk omlijnd beeld over wat "muziekbeleving" voor mezelf inhield. Tot ik dit artikel las. Een artikel dat zowat al m’n ideëen overhoop haalde, en me nu nog steeds doet twijfelen over m’n eigen muziekbeleving van de laatste jaren.
Enfin, ik weet het sindsdien allemaal niet meer goed.
Doe eens wat moeite, en pak eens 5 minuten om dit sleutel-artikel te LEZEN !!! Ja, ook gij daar, betweterige moedwilligaard !
Besef wel: als u een geweten hebt, zal muziek beleven, beluisteren, downloaden, whatever,… nadien nooit meer hetzelfde zijn.
Wat dat te maken heeft met de film Jerry Maguire? Alles. Ik moest er meteen spontaan aan denken tijdens het lezen van dit impulsieve artikel. Wie deze pulpfilm gezien heeft (wie niet?) zal meteen begrijpen wat ik ermee bedoel. Ook na het lezen van dit artikel zijn er immers 2 mogelijkheden: ofwel de moeilijkste mogelijkheid (uw huidige muziekbeleving in vraag stellen), ofwel de gemakkelijkste mogelijkheid (denken van: "ja, hij heeft wel een punt", en vervolgens de schouders ophalen en gewoon verder doen waarmee je bezig was).
Iets om over na te denken. ’t is er dan ook het uur voor mè gedacht Knipoog

2 gedachten over “Het Jerry Maguire syndroom

 1. Beste
  toen ik uw platenkast zag, dacht ik ongeveer hetzelfde als wat in het artikel vermeld staat (ik heb wel de Jerry Maguire film nog nooit gezien, dus snap ik de link niet). Ik pas ook op om geen verzamelaar te worden maar een liefhebber te blijven en de echt goede CD’s, films en boeken te koesteren.
  Gentse groeten
  John

  Like

 2. Ik heb de film lang geleden in de bios gezien. Maar kan niet een link bedenken. Maar daar gaat het niet om. Als ik muziek gekocht/gedownload heb, mag ik niets meer kopen/downloaden tot ik dat beluisterd heb. Dus ik heb een grens. ook heb ik besloten geen grote (30 GB of meer te willen). Ik wil keuzes blijven maken des te mooier word muziek dan. Maar goed ik zit na 17 jaar cd’s kopen op ongeveer 650 cd’s (verzamelcd’s niet meegeteld) en ik koop nog steeds. En nee ik draai niet alles meer. er ontstaat toch een filter. Wat ik echt mooi vind, blijft mijn cd speler vinden. en de rest vangt stof.

  Like

Reacties zijn gesloten.