Moet er nog Cash zijn…

cash - love god murder
 
Terechte opmerking van Martin in de reacties op het vorige bericht: ik heb in het release overzicht slechts een paar rereleases vermeld, terwijl er eigelijk ettelijke tientallen zitten aan te komen. Dat is dan ook meteen de reden waarom ik ze niet vermeld heb; ik heb me beperkt tot de nieuwe releases, omdat de lijst van rereleases waarschijnlijk nog langer is.
Rereleases zijn soms behoorlijk frustrerend. Neem nu de rerelease ‘Love, God, Murder’ van Johnny Cash. Die wordt met de rerelease aangevuld met een vierde thema schijfje ‘Life’. Ik heb de tracklisting van deze rerelease eens vergeleken met mijn oude versie (uit het jaar 2000) en aldus gemerkt dat hier en daar op de rerelease tracks vervangen werden door andere. Wat doet een fan dan in zo’n geval? De oude versie koesteren, of toch maar vervangen door de nieuwe? Ik denk dat ik deze keer voor de eerste optie ga, want op het extra schijfje ‘Life’ staan op het eerste zicht geen songs die ik niet heb. Bovendien heb ik de laatste jaren al meer dan genoeg cash aan Cash gespendeerd, waardoor ik genoeg (of misschien zelfs te veel) Cash heb om de rest van mijn leven mee door te komen. Toch zal de twijfel toeslaan als ik binnenkort de nieuwe box in de winkel zal zien staan. Het vlees is zwak.

2 gedachten over “Moet er nog Cash zijn…

  1. ik kan echt iets krijgen van heruitgaven. Zeker als het gaat om compilaties. zelfs bij reissues van oude albums, al dan niet met opgekuist geluid, alternate takes en andere bonus tracks heb ik altijd dat pff-gevoel. de dragn om het aan te schaffen is groot, zeker als het gaat olm een van die artiesten die om een of andere reden belangrijk is, maar soms zit je 15, 20, 30 en meer euro’s te betalen voor een paar nummers/versies die je nog niet had, liner notes die je niet gelezen had, of een dik kartonnen hoesje in plaats van een stuk papier. t’ is toch erg hé 🙂

    Like

  2. een mens kan nooit genoeg cash hebben. ik heb de originele release niet, dus ik ga voor de rerelease denk ik. en de unearthed box staat ook al lang op mijn verlanglijst, maar is nog een beetje te duur

    Like

Reacties zijn gesloten.