Vox zonder Bono

decoration
 

Zonet mijn inzending verstuurd naar ‘Vox’, de uitgebreidere versie zeg maar van het oude ‘Carte Blanche’ op de vernieuwde Radio 1. Voortaan een Radio 1 top 30 dus, in plaats van een top 15 iedere zaterdagochtend tussen 10u en 12u. Niet dat ik zo veel naar de radio luister, maar alle radiotoestellen hier @ Roen’s Ranch staan wél afgestemd op Radio 1.

Geen kwaad woord over de vernieuwde Radio 1 overigens. Wat ik al gehoord heb van de nieuwe programma’s ‘Exit’, ‘Exit Plus’, ‘Volume 1’, ‘Classics’, ‘Allez, allez’, ‘Mezzo’ en ‘Moshi’ bevalt me wel; het zijn waardige vervangers voor onder andere ‘Shuffle’, ‘Cucamonga’, ‘Eldorado’, ‘Neon’ en ‘Pili-Pili’. Alleen ‘Stories’, het nieuwe programma van Godin Friedl’ Lesage zal een Monument als ‘Het beste moet nog komen’ nooit kunnen doen vergeten. En voorts erger ik mij alleen aan de nieuwe, jongere presentatoren van ‘De ochtend’, de vervanger van ‘Voor de dag’. De nieuwe, flitsende presenteerstijl gaat me veel te snel waardoor de nieuwsberichten té oppervlakkig overkomen. Maar gelukkig is rots in de branding Johan Janssens er nog ieder uur met het nieuws.

‘Carte Blanche’, euhm, voortaan ‘Vox’ dus, blijf ik ideale zaterdagochtendradio vinden: geen dreunende commerciële ultratophits en het programma heeft nu met nieuwkomer Joris Vergeyle een jonge, verrassend goeie presentator die de boel op een aangename en rustige manier aan elkaar praat zoals vorige zaterdag uit de eerste aflevering al mocht blijken.

 

De formule is dezelfde gebleven: je kan nog steeds op je 3 favoriete nummers uit een vooropgestelde lijst stemmen. Alleen is de lijst met keuzenummers langer geworden én je kan voortaan ook één nummer wegstemmen.

 

Voor deze eerste aflevering van Vox stemde ik op:

(staat jammer genoeg niet op z’n myspace, noch op youtube, maar ‘Trust’ is een al even mooi nummer uit de nieuwe uitstekende cd ‘The western lands’)

Bon, het was scharrelen om enkele valabele nummers bij mekaar te harken uit de lijst, maar uiteindelijk moest ‘In view’ van The Tragically Hip afvallen ten faveure van ‘Saints’ van Gravenhurst. Ow ja, ‘Overpowered’ van Roisin Murphy stemde ik weg uit de lijst. Hoort niet thuis op Radio 1 vind ik. Té hoog Studio- Q-Donna-Music-Brussel gehalte wegens té schreeuwerig en té lawaaierig en té elektronisch en te puberaal en té dreinerig en té nog vanalles Net als ‘Extreme ways’ van Moby overigens. Wat dat wegstemnummer betreft was het dus kiezen tussen de cholera en de pest. Graag nog méér muzikaal avontuur dus in jullie lijst, beste Vox samenstellers!

HIER kan je jouw stem uitbrengen op de lijst van deze week !