080808

Genoeg gezeik over 2007. De eerste 8 weken van 2008 kijk ik vooral uit naar deze 8 nieuwe cd-releases:

1. Drive-By Truckers : Brighter than creation’s dark

Drive-By Truckers- Brighter than creation's dark 22-01

22/01 is D-Day, want Drive-By Truckers Dag. Hopelijk revancheren de Truckers zich dan met de opvolger voor het matige ‘A blessing and a curse’ uit 2006. Ik hoop alvast op een plaat van het niveau van ‘The dirty south’.

2. Shelby Lynne : Just a little lovin’

Shelby Lynne - Just a little lovin' 29-01

Shelby Lynne wisselt sinds haar meesterwerk ‘I am Shelby Lynne’ goeie platen af met zwakkere exemplaren. Als de volgorde gerespecteerd wordt, is ‘Just a little lovin’ dus opnieuw een goeie na het teleurstellende ’Suit yourself’ uit 2005. ‘Just a little lovin’ verschijnt op 29/01.

3. Sheryl Crow : Detours

Sheryl Crow - Detours 05-02

Ik hoop luidop op iets in het verlengde van ‘Sheryl Crow’ uit 1996 en ‘The globe sessions’ uit 1998, mijn twee favoriete Sheryl Crow albums. Beiden zo veel beter dan dat niet misselijke, maar toch wat overschatte debuut ‘Tuesday night music club’. ‘Detours’ verschijnt op 05/02.

4. Lenny Kravitz – It is time for a love revolution

Lenny Kravitz - It is time for a love revolution 05-02

Goh ja, ik zal één van de weinigen zijn zeker die nog wakker ligt van een nieuw Lenny Kravitz album? Natuurlijk verwacht ook ik geen vervolg meer op zijn magistrale drieluik ‘Let love rule – Mama said – Are you gonna go my way’. Maar het is net vanwege dat drieluik dat ik nog steeds iedere nieuwe Lenny Kravitz plaat koop, ook al stellen ze altijd teleur. Lenny geniet sinds 1989 dan ook krediet tot in de eeuwigheid. Het nieuwe album verschijnt op 05/02.

5. Gary Louris – Vagabonds

Gary Louris - Vagabonds 19-02

Benieuwd of Gary Louris even goed doet als Mark Olson. Zijn ‘The salvation blues’ was goed voor plaats 16 in mijn eindejaarslijstje van 2007. Op 19/02 weten we of ook de soloplaat van Gary Louris nog méér doet roepen om een Jayhawks reünie.

6. Allison Moorer – Mockingbird

Allison Moorer - Mockingbird 19-02

Net als haar oudere zus Shelby Lynne wisselt Allison Moorer goeie met zwakkere platen af. Als ook Allison Moorer de volgorde respecteert, wordt haar nieuwe plaat na het zwakke ’Getting somewhere’ uit 2006 dus weer een goeie. Het is trouwens ook de eerste keer dat de beide zussen een nieuw studioalbum in hetzelfde jaar uitbrengen. ‘Mockingbird’ verschijnt op 19/02.

7. Danny Schmidt – Little grey sheep

Danny Schmidt - Little grey sheep 19-02

Begin 2006 kocht ik Schmidt z’n vorige album ‘Parables & primes’. Ik bedacht dat album met plaats 41 in mijn eindejaarslijstje van 2006. Veel te laag natuurlijk, achteraf bekeken, voor zo’n schandalig mooie plaat. Laat u bijvoorbeeld nog eens betoveren door het magische ‘This too shall pass’ uit dat album; nu al één van mijn favoriete songs ooit. Het zou me verbazen mocht het nieuwe album opnieuw zo’n wereldsong bevatten. In ieder geval hoop ik dat Danny Schmidt al het goeds van het vorige album bevestigt met het nieuwe ‘Little grey sheep dat ook al op 19/02 verschijnt.

8. Tift Merritt – Another country

Tift Merritt - Another country 26-02

Een paar weken geleden bij het opstellen van mijn eindejaarslijstje zat ik bij mezelf te denken: “Lang geleden dat we nog eens wat hoorden van Tift Merritt”. En kijk, een paar weken later zie ik dat op 26 februari met ’Another country’ eindelijk de opvolger verschijnt van het magistrale ‘Tambourine’, mijn méér dan terechte nr. 4 in mijn eindejaarslijstje van 2004, en het fenomenale debuut ‘Bramble rose’ uit 2002! Over ‘Tambourine’ schreef ik destijds overigens dit.

Uitsmijter:

Fairport Convention – Maidstone 1970 DVD

Fairport Convention - Maidstone 1970 19-02

Jammer genoeg géén Sandy Denny op deze DVD, maar de line up van het ‘Full house’ album. Mét Richard Thompson dus. Ook niet mis natuurlijk, en alle beeldmateriaal uit de beste periode van één van mijn favoriete groepen aller tijden is altijd welkom @ Roen‘s Ranch.

7 gedachten over “080808

 1. ik kijk ook uit naar de nieuwe sheryl…ik denk dat het redelijk goed zal worden aangezien Bill Bottrell weer producet…die heeft ook TNMC gedaan…
  fingers crossed want haar laatste ‘wildflower’ vond ik niet zo beklijvend interessant ­čÖé

  Like

 2. Met die mooie vooruitzichten kunnen we misschien toch nog onze depressies en ademhalingsproblemen te boven komen. Alleen Lenny Kravitz zou het kunnen komen verknoeien, maar als Vanessa Paradis ooit iets in hem heeft gezien, moet hij toch iets hebben. Shelby is fantastisch. I am Shelby Lynne, draai ik zeker 1 keer per maand.

  Like

 3. ik vind hun nieuwe geweldig (mijn eerste kennismaking met hen). hebt ge hem al gekocht? ik ben benieuwd naar uw review ­čÖé

  Like

 4. Ajajaj, Die Vangabonds van Gary Louris is goed, nog net ietsje beter dan die van zijn voormalig maatje Mark Olson. Een cd dus om voor te sparen.

  Like

Reacties zijn gesloten.