Muxtape #1

decoration
 

Een ideetje dat ik gepikt heb van Koen Fillet: de muxtape, ofte de internetversie van de mixtape. Voor mijn eerste muxtape heb ik gewoon mijn 12 favoriete songs geselecteerd uit cd’s die de voorbije week de soundtrack waren @ Roen’s Ranch.

Hierheen dus om te luisteren. En een willekeurige song aanklikken om te beginnen, of gewoon de eerste song. De hele muxtape speelt dan vanzelf alle nummers.

1. The Rolling Stones – Hold on to your hat

Beginnen doe ik met mijn favoriete song uit ‘Steel wheels’ uit 1989, dat ik deze week om god weet welke reden nog eens een paar keer beluisterd heb. Speciaal ook voor diegenen die denken dat de Stones niks opwindends meer gemaakt hebben na 1970.

2. Elliott Murphy – Ophelia

Eerder deze week kon u hier alles al lezen over Elliott z’n nieuwe cd ‘Notes from the underground’ en kennis maken met de perfecte openingstracks ’And General Robert E. Lee’ en ’Lost and lonely’. Voor de muxtape kies ik ‘Ophelia’ dat op z’n minst even mooi is als Elliott z’n klassieker ‘Anastasia’.

3. Kathleen Edwards – Oil man’s war

Eén van de vele hoogtepunten op Kathleen Edwards’ uitstekende derde album ‘Asking for flowers’. Een song die eerder gaat over het tevergeefs en tegen beter weten in najagen van dromen dan over oorlog.

4. The Whipsaws – Coming home

Hartverscheurend mooie song uit het album ‘60 watt avenue’, dat zo op één van de eerste albums van Wilco of Whiskeytown had kunnen staan. Aanrader ook voor de liefhebbers van Hubcap.

5. Jim Lauderdale & The Dream Players – Honeysuckle honeypie

Openingstrack uit ‘Honey songs’, de nieuwe cd van Jim Lauderdale die weer compleet anders is dan het vorige ‘The bluegrass diaries’ en meer in het verlengde ligt van Buddy Miller z’n laatste studioalbum ‘Universal united house of prayer’. Buddy Miller is naast ondermeer Emmylou Harris één van de vele gasten op dit schitterende nieuwe Jim Lauderdale album

6. Chatham County Line – The carolinian

Eén van de allermooiste songs die ik tot nog toe gehoord heb dit jaar, en hij staat op het nieuwe album ’IV’ van Chatham County Line. De song die The Jayhawks stomweg vergaten te schrijven.

7. Caroline Herring – Paper gown

‘Lantana’ was een paar weken geleden het eerste album dat ik kocht van Caroline Herring, en het is meteen het beste americana album van dit jaar tot nog toe. En dit ondanks de nieuwe, wat tegenvallende nieuwe albums van Allison Moorer, Shelby Lynne en Tift Merritt. Ik had om het even wat kunnen selecteren uit het album, maar ‘Paper gown’ illustreert misschien nog het best de sfeer van het album.

8. Justin Townes Earle – Lone pine hill

Hoogtepunt uit ‘The good life’, het debuutalbum van de 25 jarige Justin Townes Earle, zoon van Steve Earle. Een droomdebuut waarmee Justin meteen stukken beter doet dan vader Steve op z’n laatste 4 studioalbums samen.

9. Willie Nelson – Shotgun Willie

Track uit de tweede cd, mijn favoriete deel, van de 4 cd box ‘One hell of a ride’, het nieuwe prachtige carrière overzicht van Willie Nelson.

10. The Triffids – Rosevel

Onwaarschijnlijk mooie song uit de reissue van ‘Treeless plain’, waarmee nog maar eens bewezen is dat The Triffids meer zijn dan ‘Born sandy devotional’. Op de reissue staat ook nog een uitstekende liveversie van dit nummer, maar toch verkies ik de studioversie; of zoals in de liner notes vermeld: de versie zoals David McComb het graag wilde hebben.

11. Sun Kil Moon – Unlit hallway

Hemelsmooi duet van Mark Kozelek met Will Oldham uit het machtig mooie nieuwe album ‘April’ van Sun Kil Moon, waar ik later nog eens uitgebreid op terug kom.

12. Sixteen Horsepower – Silver saddle

Eén van de vele hoogtepunten uit de nieuwe dubbele live cd ‘Live March 2001’ van Sixteen Horsepower. De studioversie staat op ‘Secret south’, mijn favoriete Sixteen Horsepower album, dat op dit live album bijna integraal voorbij komt.

 

 

5 gedachten over “Muxtape #1

 1. ziet er wel een cool idee uit, misschien ga ik er ook eens eentje proberen te maken. je selectie ziet er interssant uit, straks es beluisteren

  Like

 2. zeer handig in gebruik guy!
  nadeel is wel dat ge geen ‘archief’ kunt aanleggen….

  ik ben in ieder geval nekeer kurieus naar een jazz selectie bij u ­čśë

  Like

 3. Verdorie, dat nummer van Justin Townes Earle is ongelofelijk mooi. Daar moet ik dus dringend een swerk van maken.

  Like

 4. Het lijkt wel of ik een zoon van Townes hoor, veel minder dan van zijn eigen vader. Dez song is echt even mooi als een goeie Townes song. Met een fijne speed-verwijzing naar Gram Parsons (In my hour of darkness). Dank je voor deze voorbeluistering. En die shotgun willie dan ook nog eens, en de rolling stones, jongen jij bent the belgian under assistant promo man!

  Like

Reacties zijn gesloten.