Er is een bal op de TV

Ik was vroeger een enorme voetballiefhebber. In de tweede helft van de jaren ‘80 had ik zelfs 3 opeenvolgende seizoenen een abonnement voor de thuiswedstrijden van RSCA en ik was toen zelf geen onaardige jeugdspeler. Ik was zo bezeten door voetbal dat mijn middelbare schoolresultaten eronder te lijden kregen: ik moest het derde middelbaar dubbelen en indien mijn moeder er niet was geweest, dreigde hetzelfde scenario zich in het vierde te herhalen. Mijn moeder greep, getuige mijn latere schoolresultaten, tijdig in, maar is er dus verantwoordelijk voor dat ik nu geen deel uitmaak van het miljardenteam van Chelsea, waardoor ik nu geen riante villa heb inclusief sportwagen, zwembad met bijbehorende playmates en personeel om me op tijd en stond een lijntje coke in de neus te duwen. Nadien ging ik nog wel een paar thuiswedstrijden per seizoen van RSCA bekijken en ik volgde de competities obsessief, maar na mijn ondertussen welbekende ongeval in 2002 verdween mijn interesse voor het voetbal. Ik volgde nog wel zowat alle wedstrijden van het WK 2002 en 2006 en van het EK 2004, maar van de nationale voetbalcompetitie heb ik sindsdien niet veel meer gezien, laat staan van de buitenlandse competities. Ik ging beseffen dat het leven veel te kort is om m’n tijd nog langer te verkloten aan het bekijken van het zielloze, ongeïnspireerde spel van de moderne, rotverwende voetballers. Van het afgelopen seizoen heb ik geen seconde gezien en ook het nu lopende EK 2008 kan me compleet gestolen worden. Het interesseert me gewoon allemaal geen bal meer. Wellicht zal ik niet de enige zijn, en dus bied ik gelijkgestemde zielen een alternatief aan voor vanavond (of voor één van de volgende avonden): mijn opnames van het telkens op één nummer na integrale concert van zowel Cara Luft als Caroline Herring in Toogenblik van vorige vrijdag! Veel plezier met de tweede aflevering van Roen TV!

Concert Cara Luft:

 

 

Setlist Cara Luft:

1. There’s a train
2. Something to hold onto (Wailin’ Jennys; niet gefilmd)
3. Bonnie light horseman (trad.)
4. No friend of mine
5. Down to the river
6. Jerusalem
7. Black water side (trad.)
8. Come all you sailors (Wailin’ Jennys)
Bis:
9. The blacksmith (trad.)

Concert Caroline Herring:

8 gedachten over “Er is een bal op de TV

 1. het beste tv kanaal sinds jaren… !
  schitterende muziek, die toogenblik dames…

  Like

 2. Ah voila. Daar zat ik op te wachten zie.
  Wordt er ergens voetbal gespeeld misschien? Daar had ik nog niks van gemerkt.

  Like

 3. Dank dat ik ook heb kunnen meeluisteren, Roen.
  Als ik moest kiezen, dan toch voor Caroline. Haar stem en gitaarspel sluiten ,wat mij betreft toch, beter aan bij het authentieke geluid van het Zuiden. Of ben ik mis ?

  Like

 4. Nee Mie, je bent niet fout: Caroline is dan ook een authentieke Zuidse, uit Mississippi (woont in Austin tegenwoordig) en Cara is Canadese (maar kreeg wel de amerikaanse folkmuziek met de paplepel ingegoten)

  Like

 5. Ik breek me het hoofd, Mie, maar ik weet niet waar je op doelt. Zou ik alweer aan geheugenverlies lijden? Die vervloekte medicatie ook…

  Like

Reacties zijn gesloten.