Meer Koopkracht Nondedju ! Week 20

CD aankopen 16 mei 2008
 

Het is erg. Door de almaar verslappende koopkracht kon ik het me niet permitteren om bovenop mijn cd aankopen van de laatste weken ook nog eens geld te storten voor die arme slachtoffertjes van de aardbeving in China. Een mens moet nu éénmaal zijn prioriteiten stellen in het leven. Deze hoop plastic kocht ik op vrijdag 16 mei 2008 in week 20 van het 2008-in-cd’s-collectief en ik ben nu erg blij met die keuze. Mijn hart zingt zelfs van pure vreugde de vrolijke liedjes die op deze heerlijke schijfjes staan mee.

72. Willard Grant Conspiracy: Pilgrim road

De storm die over de vorige cd ‘Let it roll’ raasde is gaan liggen. Tijd voor rust, kalmte en bezinning. Robert Fisher schreeuwt op zijn nieuwe pelgrimstocht niet meer tegen de natuurelementen in. Hij is nu sekteleider van alweer een nieuwe samenzwering van muzikanten waarmee hij van kerk naar kerk trekt. Op hun heilige tocht harmoniëren en psalmodiëren ze tot de Heer dat het een lieve lust is voor de ziel en ze doen dat middels de mooiste religieuze gezangen. Het resultaat doet echter nooit barok aan en gaat nooit over de top. ’Pilgrim road’ klinkt als de meest aardse religieuze americana plaat ooit.

73. Cowboy Junkies: Early 21st century blues

En hiermee is mijn Cowboy Junkies collectie bijna compleet. Het zal gaan tijd worden dedju! Alleen ‘Lay it down’ nog zien te vinden nu. De klassedame Margo Timmins mag overigens altijd haar vrolijke liedjes naast mij in bed komen fluisteren. Ik zou gegarandeerd nooit zo zalig in slaap gewiegd zijn.

74. Chuck Prophet: Homemade blood

Ik kocht ‘Homemade blood’ al eerder in 1997 toen de plaat vers in de winkels lag. Ik verkocht de cd samen met nog een 100tal andere afgedankte cd’s (waaronder het ook al verschrikkelijk goeie ‘Rifferama’ van Thrum) echter in 1999 in een onbewaakt moment aan de uitbater van een Brusselse tweedehandswinkel net toen ik even aan geheugenverlies leed. Die vuile profiteur! Die vuile smeerlap! Zo profiteren van een mens die aan geheugenverlies leed! Ik vergeef het hem nooiit! Dat hij moge branden in de Hel! Toen ik dankzij mijn val in 2002 mijn geheugen terugvond, besefte wat ik toen gedaan had. Ik was één van de allermooiste plaatjes in mijn collectie kwijt. Groot was mijn vreugde dan ook toen ik van platenboer Gert vernam dat Bertus deze pracht cd onlangs in de aanbieding zette. Ik zal ‘Homemade blood’ koesteren tot aan mijn dood nu. Het plaatje en ik zijn de dikste vriendjes geworden nu.

75. Chuck Prophet: The hurting business

En terwijl ik toch bezig was in de aanbiedingen van Bertus te struinen, bestelde ik me in één moeite ook maar ‘The hurting business’ van Chuck. Ik sla tegelijk Green on Red uit van woede en schaamte dat ik zo’n godsgruwelijk mooi plaatje zo lang minachtend over het hoofd gezien heb. Vergeef het me, Heer; soms weet ik niet wat ik doe.

76. June Tabor: Freedom & rain

Ik heb in mijn leven de grootste kutzooi op muzikaal gebied gekocht die je je maar bedenken kan. Een mens beseft echter altijd zijn zonden pas als het te laat is. Mijn hele verdere leven zal ik moeten boeten daarvoor. Zal ik ooit kunnen goedmaken wat ik al die tijd misdaan heb? Zal ik ooit vrij zijn van mijn zonden en kunnen dansen in de regen? ‘Freedom & rain’ is alleszins een mooi vervolg in mijn boetedoening.

77. June Tabor: Angel tiger

Ach, June, mijn engeltje, mijn tijgertje, waar was jij toch al die tijd??? Kon ik ook maar al je andere plaatjes vinden, en liefst zo spotgoedkoop mogelijk want mijn koopkracht is jammer genoeg niet meer zo groot als een jaar of 7 geleden toen ik veel meer cd’s kocht. Maar was ik toen gelukkiger? Zoals gezegd kocht ik toen immers de grootste kutzooi. En ik heb natuurlijk nog heel wat meer engeltjes als June Tabor in te halen. Kate Wolf is daar bijvoorbeeld één van.