Schone Vlaemsche Muziek !

“Bourgeois wil quota voor Vlaams lied op VRT-radio” blokletterde De Morgen op hun site gisteren. Tijd dat wij burgers ook eens quota gaan eisen. Over het minimum aantal hersencellen waaraan politici moeten voldoen vooraleer zij zich verkiesbaar stellen, bijvoorbeeld. Bourgeois zou die quota vanwege zijn absurde voorstellen alvast niet halen. Niet dat er überhaupt veel zou overschieten van het huidige overaanbod aan politici, overigens. Inhoudsloze en hersenloze partijen als NVA, Vlaams Belang, FDF, en Lijst Dedecker zouden vanzelf verdwijnen. Die natuurlijke selectie zou in één moeite ook het overdreven aantal nutteloze ministerposten elimineren. Een select groepje van 8 écht bekwame ministers is tenslotte voldoende voor zoiets klein als een Unitair België. En dat allemaal dankzij simpele quota die wij burgers zouden opleggen.

Het maakt mij overigens niet uit wat er op de radio komt. Ik luister sowieso al weinig naar de radio. Ik koop die cd’s tenslotte niet voor niets. Maar dit vind ik erg. Héél erg. Veel gekker moet het niet meer worden. Bourgeois vertoont hiermee, nu hij al een beetje macht verworven heeft, in ieder geval al wat van zijn dictatoriale trekjes. Wat als hij nog meer macht zou verkrijgen indien Vlaanderen ooit daadwerkelijk onafhankelijk zou worden? Quota voor het aantal toegelaten mensen met een fysische en psychische handicap of iets dergelijks? Ik zal maar al uitkijken naar een Achterhuis of vluchten naar de burcht van Bouillon, nu het nog kan. Alles komt immers terug. Vandaag lijken het nog maar de jaren ‘70 die stilaan terugkomen. Nog even en we staan net zoals toen weer met z’n allen in ellenlange rijen aan te schuiven aan de tankstations vanwege olieschaarste en aan de stempellokalen vanwege dezelfde economische vicieuze circel van toen waarin we opnieuw dreigen te verzeilen. Maar dat is nog niets in vergelijking met de jaren ‘30 en ‘40 die er onder een discriminerend Bourgeois bewind terug dreigen aan te komen. De Winter zou wel eens bar en streng kunnen worden.

2 gedachten over “Schone Vlaemsche Muziek !

  1. ik werd bijna misselijk toen ik die clowns gisteren hoorde jammeren en klagen op tv. ze moesten verdomme een quota bepalen voor de hoeveelheid onzin die zomaar de wereld in gestuurd mag worden

    Like

  2. Wat een watje. Ik wil quota per provincie: 6% Limburgs op de radio, 6% echt Antwerps, 6% West-Vlaams, enz. En onze Waalse broeders niet vergeten.
    En onze gasten dan: Marokaans, Turks, Italiaans…
    Doorgaan. Nu niet opgeven.

    Like

Reacties zijn gesloten.