Hij komt, Hij komt !

Sugar mountain

Er zijn geen mythes meer in de Rockmuziek. Nu zelfs ‘Chinese democracy’ van Guns N’ Roses in de winkels ligt, is immers alles mogelijk. En dus geloof ik blindelings de aankondiging van de ’Neil Young Archives, Vol.1: 1963-1972’ box op de flyer die bij de nieuwe cd ‘Sugar mountain – Live at Canterbury House 1968’ van Neil Young zit. Deze ‘Sugar mountain’ zal overigens, in tegenstelling tot het vorig jaar verschenen ’Live at Massey Hall’ niét in die eerste archiefbox zitten, maar dat is niet erg. ‘Sugar mountain’ is niet zo essentieel als ‘Live at Massey Hall’. ‘Sugar mountain’ is enkel bedoeld voor dat stelletje idioten als ik die werkelijk alles van Neil Young willen hebben. Voor de andere muziekliefhebbers is ‘Sugar mountain’ slechts een historisch document omdat het de eerste solo performance ooit was van Neil Young, vlak nadat hij Buffalo Springfield had verlaten. ‘Sugar mountain’ is daarmee meteen ook mijn allerlaatste cd aankoop van 2008. Vanaf nu moet er immers gespaard worden om binnenkort die peperdure ‘Archives Vol.1’ 10 disc Blu-Ray box te kunnen kopen. En daarom zal Sinterklaas vrijdagavond onze ranch stilletjes voorbij rijden en zullen er hier bookes met choco in plaats van de jaarlijkse kalkoen met kroketten op het menu staan op Kerstavond. In deze tijden van verminderde koopkracht moet tenslotte ieder gezinslid een extra inspanning leveren en de broeksriem nog wat strakker aanspannen om de écht essentiële levensmiddelen, zoals de ’Neil Young Archives Vol.1’, te kunnen aanschaffen. Fuck off dus, beste Sint & Kerstman!

15 gedachten over “Hij komt, Hij komt !

 1. 323 Britse pond! En dan moet ik ook nog een Blu-ray speler aanschaffen?! Ik hou zeer veel van Neils muziek, maar hier moet ik toch eens goed over nadenken. En ik geef mezelf daarvoor een jaar of 20, zo lang heeft hij ons toch ook ongeveer aan het lijntje gehouden met die releasedata.

  Like

 2. die kroketten zeggen me anders ook wel iets … om van de kalkoen maar te zwijgen : -)

  Like

 3. Ik hoef geen extra’s zoals video, notities, weetjes, interviews… I just want to play his music on my AUDIO system! ’t Is toch niet waar dat ik dat niet zal kunnen hé?!

  Like

 4. Dat wordt dan weer ingewikkeld om de cassetterecorder aan de DVD aan te sluiten en dan de cassetterecorder naar de PC te brengen en op die manier WAV-files te maken. Maar ik heb het er voor over! Of zijn er mensen die een eenvoudiger mogelijkheid zien?

  Like

 5. Ik zie het probleem eigelijk niet, Piet. Dat je geen blu-ray speler hebt, tot daar toe (ik heb er ook geen; toch ga ik de blu-ray versie kopen), maar wat is je punt met dvd’s? Mijn dvd speler staat hier ook aangesloten op mijn audio system, en al mijn muziek dvd’s bekijk ik niet eens; ik laat de tv uit, maar laat gewoon de muziek door mijn stereo knallen, als was het een gewone live cd…
  De oplossing voor jouw probleem is misschien wat extra kabeltjes aansluiten van je dvd speler naar je audio systeem?

  Like

 6. Ik koop enkel audio CD’s omdat ik dan met dat schijfje zowel in de auto, de plaats waar ik het meest naar muziek luister, als op computer, als in CD speler, als in draagbare CD speler, als bij iemand thuis kan afspelen. Ik weet het: ik ben blijven stilstaan in de jaren ’90 op dat vlak. Misschien moet ik inderdaad eens gaan investeren in nieuwe apparatuur. Maar ik heb zoiets van: vandaag Blu Ray morgen Blac Sun, overmorgen Ice Bab… geld moet rollen in deze tijden… Zolang ik met mijn audio CD’s de rock kan laten rollen, ben ik het goedkoopst en het gemakkelijkst.

  Like

 7. beste roen,
  323 britse kontjes euh pondjes voor Neil de grote democraat zijne vuilbak lijkt me wat van het goede teveel…
  Spaar je geld voor de soldes in januari , ik nodig je uit om samen op jacht te gaan naar de betere songwriters die rijkelijk te vinden zijn in de solden… misschien kan je je kans eens wagen in de taal van Molière, Jean Louis Murat, Gerard Manset, Stephan Eicher, Mathieu Bogaert, Dick Annegarn, enz… Allemaal vanaf begin 2009 rijkelijk te vinden in de afprijsbakken van Media Markt/Free/Fnac… Kijk ook maar eens naar Cortney Tidwell fameus amerikaans zangeresje zal ook wel te goed zijn en dus in de soldebakken… Prettig week end my dear, love your blog …

  Like

 8. Inderdaad, vergeet die Blu Ray Collectie van Neil (we hebben toch al alles van die man?). Mijn laatste koop was Volume 1 en 2 van Billy Bragg voor € 70 op Itunes: een echte aanrader die ik zeker een plaats verdient tussen jouw muzikale helden!

  Like

 9. Deze mythe leeft nog even verder . De release van Archives werd blijkbaar weer maar eens uitgesteld , deze keer naar april of mei . Ter compensatie brengt Neil “Toast” uit . Een “nieuwe” cd met Crazy Horse (zeven jaar geleden opgenomen maar nooit uitgebracht)

  Like

 10. blue ray, dat doet me vooral aan ray charles denken. bestaat er een kerstplaat van the genius?

  en terzijde: ik vind ‘Sugar Mountain’ prachtig, de mix van grappen en droefenis doet me aan Townes Van Zandt denken. En dan die zo gevoelige, onschuldige stem.

  Like

 11. blu ray doet me eerder denken aan de mislukte lancering van de minidisc van sony … revolutionair destijds maar ik blijf toch mooi met al die schijfjes zitten waar ik nu niets meer mee kan aanvangen … weet dat blu ray ook een product van sony is …

  Like

 12. ter info voor Martin: er bestaat inderdaad een Ray Charles kerstplaat ! The spirit of Xmas uitgebracht in 1985 via Rhino , zoals de meeste Xmas platen een ware draak !!! Ik wacht met ongeduld op de groep of artiest die de lef heeft om een cd uit te brengen met de liederlijke tite : Another Cold Turkey this year…
  turalura rules ….

  Like

Reacties zijn gesloten.