Ish Ait Hamou zoekt zomerse hiphop

Vroeger was ik zot van hiphop. Vreemd genoeg had ik er na de millenniumwissel, vanaf m’n 26ste dus, schoon genoeg van. Toen verkocht ik zowat al mijn hiphop cd’s. Alleen mijn 45s uit de jaren ’80 en een handvol cd’s overleefden mijn grote kuis. Toch zijn er zo van die lege dagen doorheen het jaar dat ik een hele avond lang kan genieten van youtube-clips met oude favoriete hiphop songs. Schrijver / choreograaf Ish Ait Hamou wijdde ‘De zomer van 2015’ vandaag aan zomerse hiphop. ‘Holiday rap’ van MC Miker G & DJ Sven moet destijds zowat het eerste hiphopplaatje geweest zijn dat ik kocht, toen in de zomer van 1986. Of was het ‘Just buggin’ van Whistle dat rond dezelfde tijd een hit was en waarmee ik mijn ouders de gordijnen in joeg? Aaahhh, sweet memories… Alsook aan deze andere 3 zomerse hiphopsongs:

1. MC Miker G & DJ Sven :: Holiday rap

2. Whistle :: Just buggin’

3. Double Trouble & The Rebel MC :: Street tuff

4. LL Cool J :: I need love

5. The Fugees :: Killing me softly