Henk Hofstede neemt duik in het water

Wat een oergezellige aflevering van ‘De zomer van 2015’ vandaag zeg. En dat allemaal dankzij centrale gast Henk Hofstede van de Nits die bij ieder nummer een schitterend bompaverhaal te vertellen had. Deze aflevering illustreerde perfect waarom ik hou van dit soort programma’s: In ‘De zomer van’ wordt nog tijd gemaakt om een verhaal bij een plaat te vertellen. Henk Hofstede koos op deze snikhete dag het ruime sop en ging op zoek naar songs met water als thema van de dag, wat resulteerde in een tsunami aan suggesties van de Radio 1-luisteraars, met als gevolg dat mijn 5 suggesties kopje onder gingen in het enorme aanbod. Mijn top 5 watersongs luidde als volgt: 

1. Mark Lanegan :: Kingdoms of rain

2. Neil Young :: See the sky about to rain

3. Ryan Bingham :: Bread & water

4. Randy Newman :: Rider in the rain

5. The Jayhawks :: Save it for a rainy day