Dave Sinardet ontwricht de tijd

Op zondag 5 oktober 2008 was ‘de tijd’ het centrale thema tijdens ‘Het laatste uur’ van Koen Fillet. Mijn suggestie ‘Pendulum’ van Mark Lanegan haalde toen de selectie voor het programma. Vandaag stond ‘de tijd’ opnieuw centraal in ‘De zomer van 2015’ en dus probeerde ik Lanegan nog eens op Radio 1 te krijgen. Maar centrale gast Dave Sinardet is blijkbaar eerder een fan van het chanson en selecteerde Lanegan niet. Niet getreurd echter, want politicoloog Sinardet was verrassend genoeg een boeiende gast met een muziekencylopedische kennis. Het resultaat was alweer 3 uur lang genieten van tot de verbeelding sprekende muziekverhalen en geweldige muziekkeuzes. De nr.1 uit mijn top 5 met liedjes over ‘de tijd’ haalde overigens wel de playlist, maar was niet mijn suggestie:

1. Jim Croce :: Time in a bottle

2. Mark Lanegan :: Pendulum

3. Gillian Welch :: Time (the revelator)

4. Fairport Convention :: Who knows where the time goes

5. Tom Waits :: Day after tomorrow