Ivo Victoria vliegt !

‘De zomer van 2015’ op Radio 1 zat de hele week in een dipje. De afleveringen met Mark Coenen, Adriaan Van den Hoof, Tourist Le MC en Paul Ambach hadden eigenlijk geen thema, maar draaiden met resp. muzikale conferences, blanke funk, niet Engelstalige hiphop en the groove eerder rond subgenres. Het gevolg was dat deze afleveringen totaal geen variatie kenden en dus ronduit saai waren. Tussendoor zocht Della Bossiers naar de originelen van covers, wat eigenlijk ook geen thema was. Gelukkig had schrijver Ivo Victoria de opdracht wél begrepen en hij koos eindelijk nog eens een écht thema vandaag met ‘vliegen’. Het werkwoord, niet de insecten. Songs over vliegtuigen, luchthavens en vliegen in’t algemeen dus, hetgeen mij tot deze top 5 bracht:

1. Jason Isbell :: Flying over water

2. Pearl Jam :: Given to fly

3. Steve Miller Band :: Jet airliner

4. Tom Petty & The Heartbreakers :: Learning to fly

5. Foo Fighters :: Learn to fly