CD – Belgisch Verdriet in 2006 (4): ANTON WALGRAVE : Shine

Wie herinnert zich overigens nog dé televisiehype van de voorbije winter? Onder de eindgeneriek van de één-serie ‘De Parelvissers’, want daarover heb ik het, werd telkens een pracht van een song geschoven en voor de laatste aflevering was dat met ‘Lost soul’ van Anton Walgrave zelfs een bloedmooie Belgische song. Helaas was ‘Lost soul’ ook de enige reden die de aanschaf van ‘Shine’, het derde album van Anton Walgrave enigszins rechtvaardigde. De rest van het songmateriaal bleek immers compleet waardeloos. Enkele maanden geleden bestempelde ik hier ‘Lost soul’ nog als een nieuwe Belgische klassieker, maar inmiddels is zelfs de houdbaarheidsdatum van ‘Lost soul’ overschreden. Zeker na het horen van de kleffe live-uitvoering enkele weken geleden in het één-programma ‘Zomer 2006’.  Ik was hier indertijd nog wreed genereus met punten voor deze plaat, maar nu ken ik geen genade meer: 2/10 voor de moeite. Kreeg ik vroeger op school immers ook altijd voor mijn gecreëerde misbaksels in de lessen ‘plastische opvoeding’.

 

Ow ja, en natúúrlijk heeft Anton Walgrave ook zijn eigen MySpace: op eigen risico kunt u daar ‘Lost soul’, ‘In the middle of something’ en ‘Turn around and run’ uit het album ‘Shine’ en het nummer ‘Awake’ gaan beluisteren.

2 gedachten over “CD – Belgisch Verdriet in 2006 (4): ANTON WALGRAVE : Shine

  1. God ja, ik zeg al een half jaar da’k ‘eet van mij’ ga aanschaffen… ’t moest er nu toch maar eens van gaan komen…

    Like

Reacties zijn gesloten.