CD Box – WOODY GUTHRIE : Some folk

Woody Guthrie - some folkOp zoek naar definitieve carrière-overzichten die er écht toe doen en die tóch spotgoedkoop zijn? Het Londense label Proper Records biedt tegen een belachelijke prijs inmiddels al méér dan 100 erg verzorgde boxen aan van legendarische artiesten uit voornamelijk de jazz- en blues-hoek, gekruid met een beetje country en folk. Voorwaar, een bijzonder fijn initiatief van dit label. Zeker voor jongeren met een gezonde interesse in muziek uit de eerste helft van de 20ste eeuw bevatten deze boxen dan ook muzikale schatten. Deze propere schatkistjes zijn immers niet alleen een prima introductie; in vele gevallen haal je met één enkele box zowat het hele oeuvre van zo’n artiest in huis. Bovendien gaat iedere box gepaard met een fraai geïllustreerd boekwerkje waarin leven en werk van de desbetreffende artiest wordt samengevat. Enkele namen uit de catalogus: Louis Armstrong, Muddy Waters, Thelonious Monk, Charlie Parker, Chet Baker, Lonnie Johnson, Charlie Mingus, Ella Fitzgerald, Stan Getz, Hank Williams, Jo Stafford, Edith Piaf, Dizzy Gillespie, Billie Holiday, Duke Ellington, Glenn Miller, Count Basie, Sidney Bechet, Miles Davis,..

Maar gaat u het vooral zelf eens uitchecken op de website van het label.

 

In ieder geval: ik heb zelf de test gedaan en vorige week via mijn platenhandelaar Eddy’s Records uit Halle de 4cd-box ‘Some folk’ van Woody Guthrie besteld en dat is alvast een aanrader. Voor de belachelijk lage prijs van 19 euro haalde ik hiermee afgelopen weekend in één klap met 99 songs zowat het hele oeuvre van Woody Guthrie in huis. Inclusief een mooi geïllustreerd 48 pagina’s dik boekwerkje. Voorwaar, ’t is Proper begot! Deze box heeft me er alvast van overtuigd om in de toekomst nog meer van deze Proper-Records box-sets in huis te halen. En ik hoop van u hetzelfde.

3 gedachten over “CD Box – WOODY GUTHRIE : Some folk

  1. Even laten weten, ik heb mijn exemplaar bij Saturn in Antwerpen gekocht. Ik heb er slechts 16,99 € voor betaald en mijn exemplaar bevat 100 songs. Blijkbaar bestaan er twee versies.

    Like

Reacties zijn gesloten.