CD – U2 : 18 Singles

U218 SinglesAh! De tijd van de meest overbodige releases van het jaar is weer aangebroken! Kan iemand mij eens het nut van bijvoorbeeld deze release uitleggen aub? Van U2 moét je immers simpelweg alle studioalbums hebben, wegens “Alle 11 goed”. Punt. Bovendien is dit gewoon een compilatie van de twee eerdere U2-compilaties ‘The best of 1980-1990’ en ‘The best of 1990-2000’, aangevuld met tracks uit het laatste studioalbum ‘How to dismantle an atomic bomb’.  Wie persé die enige 2 nieuwe tracks wil hebben, kan die beter kopen via iTunes lijkt mij zo. De tijd dat ik mezelf wijsmaakte dat ik dit soort releases écht moest hebben “om de collectie compleet te houden van bepaalde groepen en artiesten” is gelukkig voorbij. Dit soort onzin schaf ik me dan ook enkel nog aan als ik één dezer eens de grote pot met Euromillions win. Enfin ja, voor wie geld teveel heeft, ligt ‘U218 Singles’ vanaf 20 november in de winkels! Olé!

 

Tracklist:

1. Beautiful day

2. I still haven’t found what I’m looking for

3. Pride

4. With or without you

5. Vertigo

6. New Year’s day

7. Mysterious ways

8. Stuck in a moment you can’t get out of

9. Where the streets have no name

10. Sweetest thing

11. Sunday bloody Sunday

12. One

13. Desire

14. Walk on

15. Elevation

16. Sometimes you can’t make it on your own

17. The saints are coming

18. Window in the skies

 

Indien de platenfirma nu nog met een verrassende tracklist had uitgepakt, maar nee. Liever nog eens ‘Sunday bloody motherfucking Sunday’ voor de elvendertigste keer uitmelken en op een flutcompilatie stansen. Hadden ze mij nu eens geraadpleegd, dan zou ik bijvoorbeeld deze 18 U2-pareltjes geselecteerd hebben:

 

1. The electric co.

2. An cat dubh

3. October

4. Like a song

5. MLK

6. Bullet the blue sky

7. In God’s country

8. Van Diemen’s land

9. Silver and gold

10. Acrobat

11. Until the end of the world

12. The wanderer

13. If God will send his angels

14. Gone

15. Kite

16. New York

17. Love and peace or else

18. Original of the species

2 gedachten over “CD – U2 : 18 Singles

  1. Groot gelijk. De 2 Nieuwe songs vind ik wel UITSTEKEND, maar waarom naast deze 18 SINGLES album geen 18 ALBUM TRACKS album uitbrengen ? Vind je keuze dan uitstekend, maar wat heeft THE FLY ineens misdaan dat U2 dit nooit meer op verzamelaars zet ? En Gloria ?

    Like

  2. Godmiljaar; zeer goed opgemerkt van u… allee, the fly begot… dé single die destijds het ‘gemoderniseerde’ U2 aankondigde en onze mond van verbazing deed openvallen… “Is dit nu steengoed of barslecht”, dachten we toen… the fly bleek uiteindelijk FANFOKKINGTASTISCH!!! en is uiteraard een énorm hiaat op eender welke compilatie…

    Like

Reacties zijn gesloten.