De Beste CD’s van 2006: voorlopig jaarlijstje van Real Roots Café

Tom Waits - OrphansDe globale top 10 van dit webzine begint er iedere dag beter en beter uit te zien. Omdat er nog enkelen hun top 10 moeten indienen, is het nog even wachten op de definitieve lijst, maar voorlopig ziet het er toch al mooi uit. Het zou nóg mooier kunnen worden indien ‘Wail & ride’ van Grayson Capps zich hier ook nog zou kunnen tussenwringen:

 

1. Tom Waits: Orphans

2. Jeffrey Foucault: Ghost repeater

3. Bruce Springsteen: We shall overcome – The Seeger Sessions

4. Johnny Cash: American V – A hundred highways

5. A.J. Roach: Revelation

6. Bob Dylan: Modern times

7. Solomon Burke: Nashville

8. James Hunter: People gonna talk

9. Chris Knight: Enough rope

10. Wheels On Fire: Wheels On Fire

 

Alleen de nummers 5 en 8 ontbreken in mijn collectie; ‘Revelation’ van A.J. Roach heb ik me vandaag alvast besteld (nog eens mercie voor de tip Gert!). De voorlopige nr.1 heb ik al enkele weken geleden gekocht, maar zit nog steeds in de verpakking. Ik heb namelijk besloten om die driedubbele Waits op mijn gemak na Nieuwjaar, tijdens de komkommerperiode in muziekland, te beluisteren. Een uitgebreid artikel over Leven & Werk van Tom Waits vindt u trouwens vanaf vandaag op Goddeau.

4 gedachten over “De Beste CD’s van 2006: voorlopig jaarlijstje van Real Roots Café

  1. zal ook mijn nummer vier worden hoogstwaarschijnlijk. voor de rest zal er niks van in mijn top 10 terechtkomen. ik ben er druk over aant nadenken.

    Like

  2. Kelly Joe Phelps mag er van mij ook nog tussen komen. Het wordt hoog tijd dat die schitterende gitarist eens wat meer waardering krijgt.

    Like

  3. inderdaad, die had dit jaar ook een nieuwe cd uit… heb ik ook nog niet gekocht… is hem de moeite?

    Like

Reacties zijn gesloten.