L’Union Fait La Force !

I want you for Belgium

Mijn ranch was dringend toe aan een opknapbeurt. Én duidelijkheid. Daar was een verregaande federalisering voor nodig. Met die reclamebannertjes leek het immers wel of ik aandelen had in de desbetreffende webzines. Nu heb ik eindelijk alle webzines en andere muziek gerelateerde websites die ik regelmatig bezoek bij mekaar gebracht. Alle taalgroeperingen in één gebied. Geen barrières. Eendracht maakt macht. L’union fait la force. Ook heb ik ze allemaal alfabetisch geordend, want ik heb toch al lang geen écht uitgesproken favoriete webzines meer. Wat wil je ook? Als zelfs truttemiekes al de laatste monumentale plaat van Neil Young bespreken. Truttemiekes zouden dat niet mogen doen. Ze zouden zich moeten beperken tot waar ze wel écht goed in zijn: het bespreken van de fijne popplaatjes van Editors bijvoorbeeld. Of Radiohead. Of Roxette. Een monument als ‘Chrome dreams II’, dat volgens metacritic over het algemeen wél naar de juiste waarde wordt geschat, snappen ze immers duidelijk niet.

Ook aan mijn favoriete blogs heb ik één en ander toegevoegd. Het zijn allemaal blogs die ik al enige tijd regelmatig lees, maar waar ik niet noodzakelijk berichten achterlaat (ik plaats alleen reacties als ik écht iets te zeggen heb). Ook hier geen favoritisme of aparte taalgroeperingen meer, maar alles bij mekaar en alfabetisch geordend. Bon, sommigen bezoek ik elke dag en anderen éénmaal per week, en ik heb ook mijn eigen persoonlijke volgorde, maar dat hoef ik hier niet persé te laten blijken tenslotte. Daarom: ook hier alles alfabetisch.

Nieuw is de waslijst met links naar mijn favoriete bands en artiesten.  In de meeste gevallen gaat het om de officiële websites, maar sommigen (Nick Cave en Mark Lanegan bijvoorbeeld) linken naar mijn inziens betere fansites. Ook nieuw: een rechtstreekse link naar mijn musicmeter. Zo zien jullie meteen welke plaatjes ik de laatste tijd regelmatig beluister, het aantal sterren dat ik aan platen gegeven heb en mijn persoonlijke top 10 aller tijden. Niet dat die ‘juist’ is, overigens; enkel de top 3 “klopt”. Ik heb via die top 10 eerder geprobeerd om er mijn 10 favoriete artiesten in onder te brengen. ‘Liege and lief’ van Fairport Convention bijvoorbeeld, is niet mijn favoriete Fairport Convention-plaat (dat is eerder ‘Full house’), maar die plaat representeert zowel Fairport Convention, als Richard Thompson solo en Sandy Denny solo. Maar dé belangrijkste reden om een eigen musicmeter aan te maken, was dat ik het een handige manier vond om eindelijk eens een overzichtelijke, handige lijst te maken van alle platen die ik bezit; iets waarmee ik nog lang niet klaar ben overigens. Nog nieuw tenslotte is mijn skynet profiel. Niet echt nuttig dat ding, maar ik was nu toch bezig aan het klooien. Misschien haal ik dat profiel er nog af, misschien vul ik het verder aan met feeds en foto’s; ik zie wel. In ieder geval hebben jullie hiermee nu een blurry beeld van het vadsige smoelwerk van uw RoenHetZwoen.

Dat is het voorlopig zo’n beetje. De volgende dagen / weken ga ik mij nog wat amuseren met nog enkele prullaria toe te voegen in de linker- en rechterkolom van mijn blog. Ik zou bijvoorbeeld graag zo’n last.fm kader invoegen zoals Luc op z’n blog heeft staan, maar dat schijnt me maar niet te lukken. En nu ga ik nog wat wandelen hier rond de Bosberg. Heerlijk weertje buiten, immers, hoewel het nog altijd wat kouder mag natuurlijk.

4 gedachten over “L’Union Fait La Force !

 1. en ik praat alle dagen Frans en Engels en af en toe ook Duits en ik sta daar nooit bij stil.
  Voor het overige voel ik me niet zo denderend en ben ik zelfs af en toe misselijk maar klagen mag ikzelf niet.
  Doe zo voort Roen. En af en toe zal ik hier wel iets zeggen.
  Veel succes met LastFM, ik kijk er naar uit.

  Like

 2. @Evy: Val gerust binnen; het is geen weer om buiten te blijven staan.

  @ Luc: Vandaag weeral zitten knoeien met die Last FM… Ik snap er de ballen van, denk ik… Komt ook nog bij dat ik het vreselijk ambetant vind om de hele tijd muziek via de pc te beluisteren (aja, anders krijg je niks op je playlists, toch?). Ik berg de lastfm plannen voor mijn blog dan maar op, en ik denk dat ik het maar eens van mijn pc ga smijten.

  Like

Reacties zijn gesloten.