Eddie Vedder – Into the wild

Into the wild
 

Ruimte, rust, stilte; een utopie in deze beklemmende, drukke, luidruchtige maatschappij. De verleiding om weg te vluchten, into the wild, wordt groter met de dag. Alleen de noodzakelijke factor moed, waardoor de verleiding transformeert in een onweerstaanbare drang, ontbreekt vooralsnog.

Ik benijd Christopher J. McCandless. Wat hij deed was geen wanhoopsdaad, maar een heldendaad. Zijn heldendaad was geen lang leven beschoren. Overleven into the wild bleek een probleem. Maar de korte tijd dat hij de ruimte, de rust, de stilte; de échte vrijheid heeft omarmd, zal de gelukkigste tijd van zijn leven geweest zijn. Daar ben ik van overtuigd.

Zijn dood is niét zijn schuld, maar de schuld van deze beklemmende, drukke, luidruchtige maatschappij die dicteert dat we stressbestendig en flexibel moeten zijn. Iedere dag weer. Niemand is stressbestendig, noch flexibel. Dat maken we onszelf maar wijs, omdat het ons met de paplepel ingegoten werd. Ooit komt er echter een moment dat we allemaal Christopher McCandless willen zijn. Bij de ene duurt dat moment een seconde, bij de andere een minuut. Ikzelf leef al maanden in dat moment. Wie drukt op de knop?

Eddie Vedder – Society

It’s a mystery to me
We have a greed
With which we have agreed

And you think you have to
Want more than you need
Until you have it all
You won’t be free

Society
You’re a crazy breed
I hope you’re not lonely
Without me

When you want more than you have
You think you need
And when you think more than you want
Your thoughts begin to bleed

I think I need to find a bigger place
Cause when you have
More than you think
You need more space

Society
Crazy indeed
Hope you’re not lonely
Without me

There’s those thinking more less
Less is more
But if less is more,
How you keepin’ score?

Means for every point you make
Your level drops
Kinda like you’re startin’ from the top
And you can’t do that

Society
You’re a crazy breed
Hope you’re not lonely
Without me

Society
Crazy indeed
Hope you’re not lonely
Without me

Society
Have mercy on me
Hope you’re not angry
If I disagree

Society
You’re a crazy breed
Hope you’re not lonely
Without me

3 gedachten over “Eddie Vedder – Into the wild

 1. hai,fijn te lezen dat een persoon hetzelfde gevoel heeft.Het voelt als een ontmoeting van gelijken.De film en de muziek hebben het vuurtje weer aangestoken onder het gevoel van rust,ruimte en vrijheid.Ook ik zit te wachten op het moment dat ik werkelijk de stap zet.Ik gun het jou en mezelf om die vrijheid werkelijk te proeven.
  Liefs franca

  Like

 2. Selecteren en focussen op die mensen, die je graag zien….of gelijkgestemde zielen,die durven in hun hart laten kijken via de muziek! Ruimte, rust,stilte, die creeer je zelf, want vluchten kan niet meer.

  Like

 3. Ik heb inmiddels een zalig toevluchtsoord gevonden om op tijd eens tot rust te komen: Toogenblik in Haren. Daar vond ik eindelijk de broodnodige rust, ruimte, stilte (dankzij de muziek) en gelijkgestemde zielen…

  Like

Reacties zijn gesloten.