Cars : Life is a highway

Tom Cochrance & Cars
 

Mijn dochter van bijna 5 is de laatste tijd gefascineerd door de DVD ’Cars’. Tof filmke, maar na elvendertig keer komt het wel stilaan mijn oren en andere lichaamsopeningen uit. Van de abominabele lawaaisoundtrack, en meerbepaald van de verkrachting van ’Life is a highway’ van Tom Cochrane kreeg ik zelfs meteen en spontaan het vliegend schijt. Het origineel stond in 1992 hoog in De Afrekening van Studio Brussel en ook ik vermeldde het nummer destijds gedurende een aantal weken op een gele briefkaart met mijn top 3. Ook nu nog, 16 jaar later, werkt het nummer bij de eerste échte lentezon van het jaar nog even aanstekelijk als toen en krijg ik goesting om op de E411 richting Luxemburg te scheuren. Tanken doen we dan wel in Luxemburg; lekker meegenomen. De overige 12 songs op de bijbehorende plaat ‘Mad mad world’ hebben de tand des tijds echter minder goed doorstaan en dienen vandaag enkel nog ter ondersteuning voor een trip down memory lane. Als ze straks van school komt, laat ik mijn dochter eens het origineel van ‘Life is a highway’ horen. Benieuwd of ze het herkent, maar veel kans dat zij de ‘Cars’ versie beter vindt.

 

3 gedachten over “Cars : Life is a highway

 1. Mijn zoontje zit in dezelfde Cars-roes en ik kan dit nummer dan ook meezingen zonder mee ooit gerealiseerd te hebben dat het een verkrachting van een origineel is (liep met de gedachte rond dat het een Randy Newman nummer was of zoiets…. of heeft hij niet de soundtrack verzorgt???). Anyway, een andere leuke animatiefilm met veel van die Amerikaanse skaterock is Surf’s Up. In het weekend elke dag twee keer ­čÖé

  Like

 2. heb het even opgezocht: ├ę├ęn deel van de soundtrack bestaat uit catchy rocksongs en het andere uit de score, gecomponeerd door, inderdaad randy newman. tom cochrane’s ‘life is a highway’ wordt de vernieling ingespeeld door het flutgroepje rascal flatts, zie ik nu…

  Like

 3. “tanken doen we dan wel in Luxemburg, mooi meegenomen”

  Ook de nieuwe van Monza in huis gehaald?

  Voor de rest: net je blogje ontdekt en van plan nog vaak terug te komen!

  Like

Reacties zijn gesloten.