NEIL YOUNG Antwerpen 12-02-2008

 antwerpen 20

Het was me begin dit jaar eindelijk gelukt om een account te maken op dimeadozen. Een zegen, want daarmee had ik eindelijk toegang tot het walhalla der bootlegs. Maar tegelijk ook een vloek voor mijn telemeter want sinds ik een account heb staat mijn telemeter iedere maand roodgloeiend. Ik was dan ook op het goeie moment op Dime geraakt: net op het moment dat Neil Young aan zijn Europese tournee begon. Een dag na het tweede Concert in de Stadsschouwburg in Antwerpen stond het eerste concert al op Dime en de dag daarop het tweede. De meeste geïnteresseerden zullen inmiddels wel een kopie van beide bootlegs op één of andere manier te pakken gekregen hebben, maar voor zij die iets minder connecties hebben in het bootlegcircuit en toch graag een souvenir zouden hebben van het tweede Antwerpse Neil Young concert bied ik nu de bootleg van dit concert aan via mijn blog. Jammer genoeg is het geen soundboardopname, maar de opnamekwaliteit is érg goed. Ik heb de voorbije maanden zelf al veel genoten van deze bootleg; temeer omdat ik dit tweede concert beter vind dan het eerste. Neil was de tweede avond duidelijk al meer op z’n gemak en in een betere mood dan de avond ervoor en maakte zelfs grapjes tussen de nummers. Het begin van ’After the goldrush’ is bijvoorbeeld redelijk hilarisch. Nu, indien er geïnteresseerden zouden zijn voor het eerste Antwerpse concert; just let me know en vraag het me gerust in de reacties; dan post ik dat eerste Antwerpse concert ook nog één van de volgende dagen. Hopelijk heb ik hiermee alvast een paar mensen een plezier gedaan.

En dan nu wat technische zever: De oorspronkelijke bestanden waren in flac formaat, die heb ik omgezet in wav.files waardoor ik ze op CD’s kon branden. Die CD’s heb ik dan geript naar MP3 formaat en tenslotte opgeladen via esnips, zodat je hieronder de nummers apart kunt beluisteren en via rapidshare, zodat je HIER CD1 kunt downloaden en HIER CD2. Enjoy!

Neil Young, Stadsschouwburg Antwerpen 12-02-2008

CD 1 (akoestische set)

1. From Hank to Hendrix

2. Ambulance blues

3. Sad movies

4. A man needs a maid

5. No one seems to know

6. Try

7. Harvest

8. After the goldrush

9. Mellow my mind

10. Love art blues

11. Don’t let it bring you down

12. Cowgirl in the sand

13. Old man

CD 2 (elektrische set met band):

1. Mr. Soul

2. Don’t cry no tears

3. Dirty old man

4. Spirit road

5. Bad fog of loneliness

6. Band introduction

7. Winterlong

8. Oh lonesome me

9. The believer

10. No hidden path

11. Cinnamon girl

12. Rockin’ in the free world

13. The sultan

4 gedachten over “NEIL YOUNG Antwerpen 12-02-2008

  1. Dag Roen,

    Van harte bedankt voor deze opnames ! Ik was er bij die avond in Antwerpen , ondanks de wel erg dure ticketprijs . Maar het was net de dag van mijn veertigste verjaardag en dan durft een mens al eens een uitzondering maken. Het was een geweldig concert en dankzij jou heb ik nu een souvenir op cd ! Nog eens bedankt .

    Koen V

    Like

  2. Ik was er de eerste avond, ook gedeeltelijk een verjaardagskado. Roen, bedankt voor die geweldige moeite! Ik begrijp niets van dit opname en omzetproces. Ik was destijds ontgoocheld omdat ik voor het eerste optreden geboekt had. Het tweede werd al onmiddellijk als het beste bestempeld. Dat is ook zo, ik heb het nu met mijn eigen oren kunnen horen. Het was duidelijk een meer ‘naturel ‘concert, minder afstandelijk, directer…wat ik miste bij het eerste. Weet je dat ik zelfs’ afvallig’ dreigde te worden. Ik heb hem en zijn gezelschap nadien mogen groeten van héél dichtbij, aan zijn toerbus, geheel onverwacht. We hadden al een kriek binnen. Goddank, anders had ik geflipt!

    Like

Reacties zijn gesloten.