bootlegs

Roens CD Collectie Mei 2008

Ik zal de waarschuwing van Marc in de reacties bij het vorige bericht maar niet in de wind slaan. Ik heb tenslotte zo al gezeik genoeg rond en in mijn idiote kop. Vanaf nu geen nieuwe bootleg downloads dus meer op mijn blog. En ik zal ook mijn esnips archief veiligheidshalve zo vlug mogelijk maar verwijderen. Tenslotte mag je onder geen enkel beding een song uploaden als je niet de toestemming daartoe gekregen hebt van de “bevoegde instanties“. Zelfs al is het maar ter illustratie bij een cd bespreking. “Ze” beschouwen dat immers niet als promotie van een cd en “ze” hebben altijd gelijk, hoe hard je ook het tegendeel beweert. Die moeite kan je je maar beter besparen. Wettelijk gezien staan “ze” tenslotte stevig in hun schoenen. Bovendien blijf ik de muziekindustrie liever steunen door het kopen van albums dan door het betalen van boetes. Daar hebben zij alleen iets aan. Nu heb ik in ruil voor mijn euro’s tenminste nog een hele hoop plastic (zie een update foto van mijn cd collectie hierboven). De inspiratie om ook bootlegs te posten had ik overigens gehaald bij Captains Dead; een blog die ik inmiddels al meer dan een jaar bezoek. Maar Marc heeft me met zijn reactie tijdig doen inzien dat een mens aan de verleidingen van Tinternet moet kunnen weerstaan. Bedankt daarvoor dan ook, beste Marc. En voor de rest verwijs ik u voor gratis bootlegs graag door naar bijvoorbeeld Captains Dead Of je kan je altijd proberen te registreren op Dime. Veel geluk en succes gewenst met dat laatste alvast; een hoop frustratie en een roodgloeiende telemeter gegarandeerd!

4 gedachten over “bootlegs

 1. Wat ben ik nieuwsgierig naar wat daar allemaal bij elkaar staat. Ik zie alvast de prachtige Tim Buckley-verzameling, de mooie box van Emmylou Harris, Tom Waits, Travelling Wilburys… Het zou wel een schande zijn als ze jou zouden beboeten, jij die je zo inzet voor de populaire muziek (en die er kennelijk zoveel geld aan uitgeeft).

  Like

 2. wel, ik heb alvast mijn esnips archief gedelete, Martin. En vanavond delete ik ook nog de bootleg links. Daarmee zal het hier veruit opgekuist zijn, denk ik.

  En voor de rest: ja, ik had die buckley ook zo op jouw foto’s zien staan in jouw collectie, dus dacht ik voor mijn foto van “laat ik maar eens hetzelfde doen als de Martin 🙂 Toch denk ik, als ik zo eens jouw foto’s van jouw collectie bekijk, dat jij gemakkelijk al het dubbele hebt; nuja, je bent dan ook al wat ouder 😉 Maar, ik werk er wekelijks aan om ooit ook tot dat aantal te komen, doch primeert de kwaliteit boven de kwantiteit.

  Je zal trouwens nog wel meer herkennen, Martin: links onderaan ongeveer zie je de hele Dylan (studio)collectie, rechts boven buckley de beatles collectie, een hele hoop Cash wat verder naast buckley en naast Cash de hele Cave back catalogue. Verder midden rechts de hele Springsteen back catalogus, en helemaal rechts onderaan zowat een hele plank met de hele Neil Young back catalogus. Waits zit verstopt achter z’n eigen box. En voor de rest zit er ook een cd van Britney Spears tussen. Maar ik zal eens een top 10tje proberen te maken met de best vertegenwoordigde artiesten in mijn collectie.

  Like

 3. Goeiedag,
  Ik ben Marijke Respeel redactrice van Man Bijt Hond, naar aanleiding van de opkomst van digitale muzieksites, willen wij een ode brengen aan de platen- en cd hoezen, die nog tastbaar zijn.
  Ik zag dat jij een muziekverzamelaar bent, meer bepaald van cd’s ?
  Zou ik je hieromtrent telefonisch enkele vraagjes over kunnen stellen ?
  Alvast bedankt,
  Vriendelijke groet
  Marijke Respeel
  Man Bijt Hond

  Like

Reacties zijn gesloten.