Citytrip aan mijn kloten?

Ik vrees dat ik in september een citytrip naar Parijs aan mijn kloten ga hebben. Ik kreeg vanmiddag namelijk het heuglijke nieuws in mijn mailbox dat er van 10 tot en met 26 september een tentoonstelling over (leven en) muzikaal werk van Elliott Murphy zal doorgaan in het gemeentehuis van het zesde arrondissement in Parijs (waar dat ook moge zijn). Voor deze exclusieve wereldpremière tekent ene zekere Gilles Pidart van de mij onbekende vereniging Cinémusiques (te lui om te googlen!). Die man organiseert blijkbaar ook altijd de jaarlijkse concerten van Elliott Murphy in Parijs en nu gaat hij dus ook een tentoonstelling over Elliott in mekaar boksen. En madam zal daar, gezien haar enthousiaste reacties vanmiddag in mijn mailbox, hoogst waarschijnlijk niet aan kunnen weerstaan. Temeer omdat Elliott Murphy & The Normandy All Stars de laatste dag van de tentoonstelling zullen afsluiten met een ongetwijfeld spetterend concert. Ach, het gaat mij niet zozeer over de tentoostelling of over het concert; wat mij betreft verdient Elliott dat best, zeker na 35 jaar carrière. Maar waarom begot in een klote grootstad als Parijs???!!! Ik HAAT grootsteden!!! Wat zeg ik? Ik haat zelfs relatief kleine steden als Halle of Leuven. Ik verdraag zelfs met moeite de drukte soms in het centrum van het onooglijke Galmaarden. Kon meneer Pidart die tentoonstelling nu niet in één of ander godverlaten, onbewoond Noord Frans boerengat houden gotvermiljaardenondedju? Ik zal me alvast een kamion vol kalmeerpillen bestellen als ik die paar dagen in Parijs wil doorkomen en overleven.

Voor zijn tentoonstelling krijgt de heer Pidart overigens blijkbaar de volle hulp en steun van Elliott Murphy zelve, want Elliott trekt voor de gelegenheid zijn archiefkasten open en dus zal er nooit eerder vertoond (en gehoord) materiaal te bewonderen zijn. Maar mijnheer Pidart vraagt ook vriendelijk uw en mijn hulp om zo veel mogelijk materiaal over Elliott Murphy te verzamelen. Daarom dan ook deze oproep aan alle Elliott Murphy fans (en eventuele anderen, organisatoren van vroegere concerten bijvoorbeeld of fans die om de één of andere reden geen fan meer zijn) die niet geabonneerd zijn op de Night Lights mailinglist en dit bericht dus niet gelezen hebben: Mocht u toevallig zeldzaam materiaal over Elliott Murphy (oude interviews, posters, foto’s, video’s, dia’s, oud promo materiaal, unieke geluidsopnames, filmopnames, ongewassen onderbroeken, gebruikte condooms of wat dan ook) op uw zolder of in uw kelder liggen hebben: gelieve Gilles Pidart dan te contacteren via dit mailadres: cine.musiques@paris7.jussieu.fr

 

5 gedachten over “Citytrip aan mijn kloten?

 1. Vraag eens na bij Patrick Riguelle, Roen. Heeft die niet ooit een CD van Elliott geproduced ? Maar daar weten jij of jouw madam waarschijnlijk alles van , als stevige fans.
  Heb genoten van het verslag van Verviers. Doe zo voort met je TV-kanaal.

  Like

 2. Pére Lachaisse kan wat rust brengen, Roen.
  Maar blijf in Godsnaam uit de buurt van het graf van Jim Morrison. Daar is het nog drukker dan in Galmaarden centrum tijdens de jaarlijkse braderie.

  Like

 3. Roen, vergeet niet ‘ De Mona Lisa ‘ in het Louvre te gaan groeten. Ik vind trouwens dat uw madam er wat op gelijkt. Stof voor een nieuwe roman?

  Like

 4. Dank u voor de inspiratie inderdaad Mie! I’ll keep it in mind! Misschien kan ik het inderdaad ooit nog wel eens gebruiken…. En Patrick Riguelle heeft inderdaad al aan heel wat recente cd’s van Elliott meegewerkt.

  Peerke: Ik zal me misschien een plaatsje reserveren naast het graf van Morrison 🙂

  Like

 5. Yearh, Roen. Ik denk dat ik toch ook eens Parijs ga onveilig maken !
  En ik sluit me aan bij vorige sprekers, Père Lachaise, mits ver weg van Jim M, kan idd. rust, veel rust brengen, en het is nog een heel mooi kerkhof ook. Sommige zerken daar zijn ‘pure kunst’ !

  Like

Reacties zijn gesloten.