Vrijdag De Dertiende. Week 23 Deel 2 en week 24

Ik ben moe. Verschrikkelijk moe. Allemaal de schuld van mijn medicatie. Vorige Vrijdag De Dertiende vergiste ik me met mijn medicatie. Ik slikte 2 pilletjes Lorazepam achter mekaar, waardoor ik mijn pilletje Paroxetyne vergat. De gevolgen waren desastreus en zinderen nog altijd na in mijn hoofd. Gisteren beleefde ik de slechtste dag sinds maanden en ging ik nog maar eens door de hel. Maar het geeft niet; ik ben inmiddels al zo vertrouwd met dat helse decor dat ik het gelaten op me laat afkomen. In ieder geval is het nog maar eens een sluitend bewijs dat mijn medicatie me een vals beeld geeft over mijn huidige psychische gezondheidstoestand. Ik voelde me de voorbije weken verdacht goed. Té goed. Een vergissing met mijn medicatie was nodig om dat valse goed gevoel te ontmaskeren. Gelukkig zalft Emmylou Harris mijn opnieuw blootgelegde angst, wanhoop, onrust en paniek met haar nieuwe plaat ‘All I intended to be’. De volgende keer kom ik uitgebreid op deze adembenemende plaat van het jaar terug, want het nieuwe kunstwerk van Emmylou verdient dat. Maar nu even niet; eerst moet de Paroxetyne terug de chaos in mijn hoofd opruimen. Naast ’All I intended to be’ kocht ik vorige week vrijdag 6 juni ook nog onderstaande plaatjes bij Platenboer Gert in week 23 van het 2008-in-cd’s-collectief. Het nodige gezeik bedenkt u er voorlopig zelf maar even bij. En och, terwijl ik dan toch bezig ben, gooi ik er ook maar het fotootje en het overzicht bij van mijn cd aankopen van vorige vrijdag 13 juni (week 24) bij Platenboer Gert uit Halle. Daarmee ben ik in één moeite bijgebeend in het 2008-in-cd’s-collectief. Meteen moet ik daarmee tot mijn grote schande vaststellen dat ik mijn in het begin van het jaar vooropgestelde doelstelling alweer niet gehaald heb. Ik wilde in de eerste helft van 2008 minder dan 100 cd’s kopen, maar dat is me dus voor het zoveelste opeenvolgende jaar niet gelukt. Maar wat wil je ook, als je beseft dat cd’s anno 2008 haast niks meer kosten. Ik betaal nu eigenlijk terug het bedrag dat ik 20 jaar geleden voor een nieuwe LP ophoeste. Hoezo dus de holle slogan "alles is duurder geworden"? Maar volgend jaar ongetwijfeld beter, als mijn koopkracht onder het vriespunt gedaald zal zijn. Daar zal Onze Verlosser Yves Leterme ongetwijfeld wel voor zorgen. Mijn dank aan Hem is dan ook nu al oneindig groot.

Cd aankopen 6 juni 2008 02

92. Emmylou Harris: All I intended to be
93. Romi Mayes: Sweet somethin’ steady
94. Malcolm Holcombe: Not forgotten
95. Old 97’s: Blame it on gravity
96. Bonnie Prince Billy: Lie down in the light
97. Billy Bragg: Workers playtime (2006 2cd reissue)
98. Bruce Cockburn: You’ve never seen everything

CD aankopen vrijdag 13 juni 2008

99. Nils Lofgren: The Loner – Nils sings Neil
100. Neil Diamond: Home before dark
101. Coldplay: Viva la vida or death and all his friends
102. AmenRa: Mass IIII
103. Bruce Cockburn: Speechless
104. Billy Bragg: Talking with the taxman about poetry (2007 2cd reissue)
105. Billy Bragg: Don’t try this at home (2006 2cd reissue)

7 gedachten over “Vrijdag De Dertiende. Week 23 Deel 2 en week 24

 1. Ben maar nog 3 minuten ver in het album, maar theeft me al te pakken.. hopelijk gaat het zo nog wel 50 minuutjes door.

  Like

 2. Ze heeft inderdaad een pareltje afgeleverd. Het is het eerste album dat ik van haar gekocht heb, maar het smaakt naar meer.

  Like

 3. fILLE
  Ik ben jaloers. Er staat je nog zoveel moois te wachten.
  Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dit is het zoveelste pareltje in haar carrière.

  Like

 4. ik ben niet zo wild van latere bragg-albums als “william bloke” en “don’t try this at home”, maar “talking with the taxman…”, dat is verdorie wel een 80s classic!

  Like

 5. Het bloggen is wat stilgevallen beste Roen. De examens, het soms mooie weer en bijhorende décolletés zullen daar wel mee te maken hebben.
  Maar met 37 aankopen dit jaar doe ik het op muziekvlak niet slecht voor een student denk ik. Trouwens enkele dingetjes die ik via hier heb leren kennen, zoals ‘oudjes’ Solomon Burke, Mavis Staples en Lucinda Williams. Dankjewel daarvoor 😉

  Like

 6. @ knorrie / pieter:
  Alstublieft, maar geloof mij maar best niet te veel, want voor je het weet zit je ook aan de pillen en je ziet wat er dan van komt ;-). Met 37 stuks doe je het idd fantastisch, en dat is stukken meer dan ik in mijn studententijd. Maar toen kostten cd’s dan ook een pak meer dan nu.

  @ Guy:
  aiaiai 80s classic. waarom moet ik nu denken aan ‘faith’ van george michael? het zal wel aan mijn pillen liggen.

  @ Jan:
  Ai, had ik het geweten, ik had emmylou niet vernoemd op jouw blog. Emmylou is ouwewijven muziek voor een lelijk oud wijf zoals ik. Jonge mensen moeten naar smerige rock ’n roll luisteren.

  @ fille & peerke:
  Ah, welkom @ de ouwe wijvenclub 🙂 nog eentje en we kunnen kaarten!

  Like

 7. hehe, wel, to be honest; ze heeft het geen 50 minuten waargemaakt voor mij; hoewel er wel een paar zéér deftige nummers opstaan.. het was soms gewoon ietse overdosis country lijkt me.
  maar tis alvast niet in de “prullenmand” beland 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.