Fleet Foxes @ AB Concert van de Eeuw

Ik kan met een gerust hart sterven nu. Gisteren hoorde en zag ik in de AB het bewijs dat er wel degelijk een Hemel bestaat.

 

ascension of christ

  

Setlist:
1. Sun giant
2. Sun it rises
3. Drops in the river
4. English house
5. White winter hymnal
6. Ragged wood
7. Your protector
8. Crayon angels / Oliver James
9. Quiet houses
10. He doesn’t know why
11. Mykonos

Bis:
12. Katie cruel
13. Tiger mountain peasant song
14. Blue ridge mountains
15. ???

 

http://static.boomp3.com/player.swf?song=c30wt7cx7_f08 Your Protector

 

13 gedachten over “Fleet Foxes @ AB Concert van de Eeuw

 1. …inderdaad zeer mooi! Je weet ongetwijfeld dat dit genre zwaar ondervertegenwoordigd is in mijn platencollectie, maar goede muziek overstijgt die grenzen! De ep en het album zijn geweldig, maar het ‘plaatje’ is nooit volledig wanneer je de groep niet live hebt gezien. Daarom ook heb je groot gelijk dat je toch nog geweest bent. Anderzijds, jammer dat ik je niet tegen het lijf ben gelopen!

  Like

 2. En ik heb je niet gezien…

  Ik heb bijna niemand gezien. Het was zelden zo druk in de AB. Nevermind. De band zag ik wel, en die was (inderdaad) goed.

  Like

 3. Ik was al behoorlijk nerveus om te gaan, zodat ik ervoor gezorgd had dat ik niet direct herkenbaar zou zijn. De angst dat iemand me zou aanspreken, zat er dan ook goed in. Daarom had ik mijn haar in een staart gedaan en had ik mijn leesbril op. Zelf heb ik, denk ik, wel enkele “bekende” gezichten gezien…

  Like

 4. Dan denk ik je gezien te hebben! Maar zoals je zelf al aangeeft, ik maak er geen gewoonte (meer) van mensen onverhoeds of onaangekondigd te overvallen voor, tijdens of na concerten. De gedachte op hetzelfde moment in dezelfde ruimte van een concert genieten schept zo ook al een band! 🙂

  Like

 5. Roen, dit was een prachtig concert, een van de allermooiste die ik ooit heb bijgewoond (in ik ben al in de jaren zestig begonnen). Ik vond de Fleet Foxes live nog veel beter dan op plaat. En verder sluit ik me aan bij de uitspraak van Marcus: “De gedachte op hetzelfde moment in dezelfde ruimte van een concert genieten schept zo ook al een band!”
  Het was echter meer dan genieten, het was het bijwonen van een heidense plechtigheid, waar absolute schoonheid werd geofferd aan een onbekende en wellicht onbestaande god. (Maar je zou gaan twijfelen.)

  Like

 6. een machtig optreden. kippevel. nogmaals bedankt roen, dankzij jouw blog heb ik fleet foxes enkele maanden geleden leren kennen.

  Like

 7. Lekker optreden, band was duidelijk minder schuchter als enkele maanden geleden. Ook de sound zat weer loepzuiver en ik blijf het herhalen … wát een stem, wát een stem!

  Al zal het Rotonde concert meer op mijn netvlies gebrand blijven de deze massaconsumptie in de AB.

  Like

 8. laatste nummer was “false knight on the road”, een traditional die ooit door maddy prior en steeleye span werd opgenomen.

  Like

 9. Ga aub niet dood, ik leer zoveel bij op deze site !
  Mijn broer meegesleurd naar de AB ( het was de eerste keer dat hij niet wist naar welk concert hij ging! ) en heb hem nadien ondersteboven huiswaarts moeten zeulen !
  Ook ik vond de FF live nog beter dan op de CD . Dat is iets wat je met folkrock wel vaker ervaart.De magie werd af en toe verbroken door de pauzes, maar dat maakte van het optreden een intiem gebeuren, zoals Martin en ik het nog herkennen uit ‘ onze tijd’ . Niet alleen een bovennatuurlijke esthetische ervaring deze avond in de AB, maar ook een duidingsmoment, voor wie het voorvoelt. Verleden, heden en toekomst zaten er in vervat! Jammer dat de recensent in De Morgen ( leeftijd ?) dit aspect niet verwoordt. Mensen met een hypergevoeligheid ( zoals jij Roen) kunnen dat wel, ongeacht hun leeftijd!

  Like

 10. @ Mie:
  Mercie voor de kus!

  @ Tara:
  Mercie voor de setlist aanvulling! Ik wist dat ik het ergens van kende, maar de Steeleye Span LP waar het nummer opstaat, heb ik jammer genoeg niet.

  @ Allen:
  Wees gerust. Of ongerust. Ik vrees dat we dergelijk concert nooit meer in dit leven zullen meemaken. Jammer van de te grote zaal, inderdaad. Ik zeg al een half jaar dat ik Fleet Foxes graag in Toogenblik zou gezien hebben. Dat zou het ideale decor en de perfecte sfeer zijn voor hun folkmuziek. Maar daar zijn ze jammer genoeg te groot voor geworden.

  Like

 11. laatste song is volgens mij : ‘The righteous set’ (Banshee in the kitchen) en niet ‘False knight on the road’ De lyrics zijn iets verschillend .

  Like

Reacties zijn gesloten.