2008 in Music – Top 50 Deel 2

31. James Hunter: The hard way

31 James Hunter - The hard way

Verleidelijke Soul met de zachte aanpak, hoewel de titel dat lijkt tegen te spreken. Ideale soundtrack voor al uw romantische one night stands!

Officiële site

MySpace

32. Eli “Paperboy” Reed & The True Loves: Roll with it

32 Eli Paperboy Reed & The True Loves - Roll with you

Zero tolerance Soul met de harde, kordate aanpak. Ideale soundtrack voor al uw orgieën!

Officiële site

MySpace

33. Elvis Costello & The Imposters: Momofuku

33 Elvis Costello & The Imposters - Momofuku

Long live Elvis Costello for being Elvis Costello on ‘Momofuku‘!

Officiële site

MySpace

34. Brian Wilson: That lucky old sun

34 Brian Wilson - That lucky old sun

Lang leve de gouden popmelodieën en de jeugdige verbeelding van eeuwige Beach Boy Brian Wilson!

Officiële site

Géén MySpace Verrast

35. Randy Newman: Harps and angels

35 Randy Newman - Harps and angels

Lang leve het cynische gezeik van Randy Newman!

Officiële site

MySpace

36. Jim Lauderdale & The Dream Players: Honey songs

36 Jim Lauderdale & The Dream Players - Honey songs

James Burton (Elvis Presley‘s TCB Band, John Denver en Rick Nelson)! Al Perkins (oa Bob Dylan, Roy Orbison, The Rolling Stones)! Gary Tallent (The E Street Band monument)! Glenn D. Hardin (veel, maar vooral Elvis Presley’s TCB Band) ! Ronnie Tutt (Elvis Presley‘s TCB Band)! Dát, en de mij onbekende Steve Sheehan, zijn The Dream Players die de droombegeleidingsgroep vormen op de nieuwe plaat van Jim Lauderdale. Een dream team dat bovendien voor harmony vocals aangevuld wordt met ondermeer Emmylou Harris! Patty Loveless! Buddy Miller! Het resultaat is een droom van een americanaplaat.

Officiële site

MySpace

37. Justin Townes Earle: The good life

37 Justin Townes Earle - The good life

Pa Steve Earle zal er wellicht niet mee kunnen lachen dat nu ook zijn bloedeigen, jonge zoon Justin Townes zijn laatste 4 misbaksels van studioplaten al overklast met zijn bloedmooie folkdebuut, dat overigens nauwer aansluit bij het werk van zijn tante Stacey Earle dan bij de robuuste americana van vader Steve. Straks pakt hij Allison Moorer nog af van z’n pa.

MySpace

38. Joseph Parsons: Heavens above

38 Joseph Parsons - Heavens above

Ik weet niet zijn hoeveelste cd dit precies is (te lui om het op te zoeken), maar in ieder geval leerde ik Joseph Parsons pas dit jaar kennen met dit nieuwe ‘Heavens above’. Deze cd van Parsons werd namelijk een aantal keer vermeld op de Elliott Murphy mailinglist omdat Elliott Murphy meeschreef aan het nummer ‘Sitting on top the world’; een vintage Elliott Murphy song eigenlijk. Logisch dan ook dat ‘Heavens above’ nauw aansluit bij het meest recente werk van Elliott Murphy, maar ook wie Josh Ritter een warm hart toedraagt zou beslist op z’n minst eens iets van Joseph Parsons moeten gehoord hebben. Dit ‘Heavens above’ is alvast een goed startpunt.

Officiële site

MySpace

39. Twilight Hotel: Highway prayer

39 Twilight Hotel - Highway prayer

Deze broeierige alt.country plaat waarmee dit jonge Canadese koppel doet denken aan Blanche, The Handsome Family, beetje Calexico én zelfs The Raveonettes (denk hierbij vooral aan hun LP ’Pretty in black’ en in het bijzonder aan het nummer ’Somewhere in Texas’ daarop) is één van dé ontdekkingen van het jaar voor mij, en ik hoop voor uw geestelijke gezondheid van u hetzelfde.

Officiële site

MySpace

40. Jolie Holland: The living and the dead

40 Jolie Holland - The living and the dead

Met deze vierde soloplaat zoekt Jolie Holland aansluiting bij de broeierige americana van Calexico, maar het resultaat bevalt mij minder dan haar 3 vorige soloplaten die stilistisch verwant waren met haar werk met The Be Good Tanyas.

Officiële site

MySpace

5 gedachten over “2008 in Music – Top 50 Deel 2

  1. ah, hier zijn er 2 uit m’n top 20, het komt nog goed. je hebt de americana/roots precies uit de top 10 geweerd deze keer

    Like

  2. Nu je het zegt Guy… was me zelf nog niet eens opgevallen… mijn top 10 is inderdaad een mix van indie / rock / americana en folk… maar er blijft in ieder geval nog genoeg goeie americana over voor de rest van mijn top 50 ­čśë

    Like

  3. Goh, de eerste plaat die ik aanschaf is die van Lauderdale (ik wist niet dat al dat schoon volk meespeelde op die plaat). Thx!

    Like

Reacties zijn gesloten.